Annonce
Sønderborg

Borgmester fremskynder møde om Bon Jovi-regnskab efter millionunderskud

Bon Jovi og Def Leppard giver koncert for 23.000 mennesker på Kær Vestermark i Sønderborg.Foto: Timo Battefeld
Alle byrådsmedlemmer inviteres nu til et møde på borgmester Erik Lauritzens kontor allerede mandag. Mødet skulle være holdt i marts, men borgmesteren vil have sagen fremskyndet for at genskabe tillid til Kultur i Syd.
Annonce

Sønderborg: Den store rockkoncert med det amerikanske band Bon Jovi var en stor satsning, og det endte da også i et millionunderskud. Et enigt Sønderborg Byråd besluttede på mødet 18. december 2019 at effektuere den underskudsgaranti, byrådet tidligere har givet. Det samlede underskud var på cirka tre millioner kroner, hvoraf skatteborgerne skal betale halvdelen. På det samme byrådsmøde efterlyste Venstres Peter Thomsen flere detaljer i regnskabet fra Bon Jovi-koncerten. Der er fulgt et udetaljeret regnskab med sagen i byrådet, og det ligger som et bilag. Borgmester Erik Lauritzen (S) lovede, at politikerne kunne komme forbi hans kontor for at se flere detaljer.

Men en måned senere er mødet endnu ikke holdt. Erik Lauritzen har tidligere overfor JydskeVestkysten forklaret, at det primært var af praktiske årsager.

- Meningen var at holde det i forbindelse med et byrådsmøde i februar, så alle ikke skulle af sted en ekstra gang. Men det kunne Kultur i Syd ikke, og derfor blev det udsat til marts, og det har alle gruppeformænd nikket ja til. Men når nu Peter Thomsen ligesom giver indtryk af, at sagen forhales, så vil jeg fremskynde mødet. Det kan jeg ikke leve med. Jeg har også behov for at genskabe tilliden til vores samarbejdspartner - i dette tilfælde Kultur i Syd. Derfor har jeg i dag inviteret alle til et møde mandag klokken 17, hvor de kan få lov at se regnskabet, siger Erik Lauritzen.

Når nu Peter Thomsen ligesom giver indtryk af, at sagen forhales, så vil jeg fremskynde mødet. Det kan jeg ikke leve med. Jeg har også behov for at genskabe tilliden til vores samarbejdspartner - i dette tilfælde Kultur i Syd. Derfor har jeg i dag inviteret alle til et møde mandag klokken 17, hvor de kan få lov at se regnskabet.

Erik Lauritzen (S), borgmester

Annonce

Konsulenter og diverse

Det er især tre poster på regnskabet, der interesserer Peter Thomsen. Tidligere i den politiske behandling var der kortvarigt lagt flere detaljer ud som bilag i sagen, men de blev senere fjernet. Det drejer sig om i alt 2,3 millioner kroner, der er opført som konsulentbistand til Kultur i Syd, lønninger til projektansatte og en diversepost.

JydskeVestkysten er ikke inviteret med til at se regnskabet på borgmesterens kontor.

- Har det karakter af et byrådsmøde? Er det et byrådsmøde - eller hvad er det for et møde?

- Nej, det er som jeg sagde på byrådsmødet i december, et møde, hvor byrådsmedlemmerne kan komme på mit kontor og se flere detaljer, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce