Annonce
Esbjerg

Borgmesteren glemmer regeringens mange resultater på uddannelsesområdet

Annonce

Læserbrev: Den 30. juli kunne vi blandt andet i radioen lytte til, at Esbjergs borgmester tørrer dele af ansvaret for, at Esbjerg Kommune de seneste mange år ikke er lykkedes med målsætningen om flere studerende af på den nuværende S-regering. Fakta er, at i det seneste år med en socialdemokratisk regering har rigtig mange positive resultater set dagens lys på uddannelsesområdet i Danmark - og flere med positiv betydning for uddannelsesområdet i Esbjerg og Vestjylland. Det er en klar målsætning for den nye socialdemokratisk regering at satse og investere i unge og uddannelser.

Da vi havde en borgerlig regering med Venstre i spidsen for lidt over et år siden, blev der hvert år lavet millionnedskæringer på vores uddannelsesområde i form af årlige procentbesparelser. Det kostede uddannelserne i Esbjerg millioner i besparelser og betød dårligere kvalitet og nogle steder øget centralisering. Jeg er enormt tilfreds med, at store planlagte besparelser på uddannelser blev fjernet. Besparelser i millionstørrelsen, som også ville have ramt uddannelsesinstitutionerne i Esbjerg Kommune hårdt. Med S-regeringen i spidsen er besparelser blevet afløst af nye investeringer, hvor for eksempel pædagoguddannelsen får tilført nye penge. Uddannelsesloftet er endvidere blevet afskaffet, hvilket giver mere ro og trivsel for de studerende.

I efteråret 2019 blev der præsenteret 3 nye uddannelser til Esbjerg, som for eksempel omfatter kandidatuddannelsen i bioprocesteknologi ved Aalborg Universitet Esbjerg. I juni 2020 blev det annonceret, at der blev oprettet flere studiepladser på flere uddannelser, hvilket også betød flere studiepladser til Esbjerg-området. Og da det brændte på med Corona, har der for eksempel været et fokus på at hjælpe vores vigtige uddannelsesinstitution AMU-Vest.

Jeg har tidligere argumenteret for, at vi i Esbjerg Kommune skal blive bedre til at skabe en fælles rød tråd i en uddannelsesstrategi, hvor vi tænker langt bredere og dybere på alle niveauer - lige fra dagtilbud, folkeskole og helt op på universitetsniveau – for at skabe en fælles konsensus på den uddannelsesmæssige trappestige. Derfor er jeg naturligvis også glad for, at det er lykkedes i den første finanslov at afsætte yderligere midler til folkeskolen, som konkret udmønter sig i flere lærere til Esbjerg Kommunes skoler. Derudover er det naturligvis også værd at fremhæve flere penge til Esbjerg Kommune i kommuneaftale og udligningsaftale, som gør det muligt for Esbjerg Kommune at investere yderlige i for eksempel folkeskolen.

Jeg synes faktisk der er sket rigtig meget positivt på uddannelsesområdet i regeringens første år – også med direkte resultater for Esbjerg og Vestjylland. Det burde borgmesteren i større grad anerkende. Vi er naturligvis ikke i mål, men alle må arbejde sammen i den rigtige retning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Politiet i Syd- og Sønderjylland råber vagt i gevær: Boom i sager om digitale sexkrænkelser

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce