Annonce
Tarm

Borgmesteren om udlignings-udspil: Jeg er forsigtig optimist

Borgmester Hans Østergaard er "forsigtig optimist", hvad angår Ringkøbing-Skjerns gevinst i forbindelse med en reform af udligningssystemet. Men han tør alligevel ikke spå om, hvad der kommer til at stå på bundlinjen i sidste ende. Arkivfoto Jørgen Kirk/Scanpix.
Torsdag præsenterer regeringen sit udspil til en reform af det kommunale udligningssystem; Mette Frederiksen (S) vil flytte penge fra øst til vest og fra by til land.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: - Du kan skrive, at jeg er "forsigtig optimist".

Fastslog borgmester Hans Østergaard (V), da Dagbladet i formiddags ringede til ham, og spurgte til hans forventninger til den kommende udligningsreform.

Statsminister Mette Frederiksen (S) offentliggør torsdag sidst på formiddagen regeringens udspil til en reform af det kommunale udligningssystem.

De nærmere detaljer er ikke offentliggjort endnu, men statsministeren har meldt ud, at regeringen har lagt sig fast på, at der skal flyttes penge fra kommuner med få sociale problemer og indvandrere til kommuner med mange sociale problemer og indvandrere, lige som der skal flyttes penge fra øst til vest og fra by- til landkommuner.

- Statsministeren har også sagt, at 60 kommuner står til at vinde på udligningsreformen, mens 38 kommuner skal af med penge. Og mit bedste bud er, at vi er blandt de 60, der får, siger Hans Østergaard.

Annonce

Trækker begge veje

Han skynder sig dog at understrege, at det er rent gætværk fra hans side.

- At der flyttes fra øst til vest og fra land til by, kunne tyde på, at vi vinder på reformen. Men i den modsatte retning trækker for eksempel, at man også vil se på erhvervsudviklingen og beskæftigelsen, og på det punkt ligger vi jo godt. Så jeg er meget spændt på, hvad det ender med. Jeg tør simpelthen ikke komme med et bud på det endnu, siger Hans Østergaard.

Bortset fra, at han altså er "forsigtig optimist".

Borgmesteren lægger ikke skjul på, at han ikke er begejstret for ideen om at lappe på det nuværende udligningssystem.

- Jeg havde ønsket, at man var startet fra scratch, og havde opbygget et nyt system, siger han.

Hans Østergaard påpeger, at selv om detaljerne i regeringens plan altså bliver fremlagt torsdag, er det ikke sikkert, at den endelige udligningsreform kommer til at se sådan ud.

- Det er kun et udspil, der skal forhandles på plads. Men som udgangspunkt er jeg ikke negativ. Jeg synes, nogle ting peger i den rigtige retning.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce