x
Annonce
Tønder

Borgmesteren sætter gården til salg

Borgmesterens gård i Ulleruplund nord for Skærbæk er sat til salg. Hvor Jette og Henrik Frandsen agter at bosætte sig efter at have afhændet ejendommen, er endnu ikke afgjort. Foto: LandboGruppen Sønderjysk
Tønders borgmester Henrik Frandsen har efter nøje overvejelser besluttet at sætte gården på Rømøvej 88 ved Skærbæk med knap 133 hektar landbrugsjord til salg. Ejendomsmægleren taler om en attraktiv ejendom med god beliggenhed. Prisen er sat til knap 22 millioner kroner.

SKÆRBÆK: - Nyhed. Svine- og planteavlsejendom med 132,74 hektar. Pris: 21.900.000 kroner.

Sådan lyder salgsannoncen over ejendommen Rømøvej 88 i Ullerup nord for Skærbæk, som Landbogruppen Sønderjysk ApS som mægler netop har offentliggjort.

Rømøvej 88 er Tønders borgmester Henrik Frandsens ejendom. Han har efter nøje overvejelser med hustruen Jette altså besluttet sig for, at sætte gården til salg.

- Det sker i erkendelse af, at jeg er borgmester på fuld tid. Det er i sig selv en kæmpe opgave, og selv om bedriften er droslet ned og dele af jorden og driftsbygningerne er bortforpagtet, så er det stadig en stor opgave, at holde det hele pænt, siger Henrik Frandsen.

Annonce
Lige meget hvad der måtte ske, kommer jeg næppe tilbage som aktiv landmand.

Henrik Frandsen, borgmester, Tønder Kommune

Tidshorisonten

Beslutningen om at sælge gården, som de købte tilbage i 1985 i fri handel, traf Jette og Henrik Frandsen for godt et halvt år siden.

- Her i Ullerup-området har det været en kendt sag. Vi har først prøvet at afsøge mulighederne i nærområdet, nu går vi ud i en større kreds, siger Henrik Frandsen.

Han ser gerne, at en handel kommer i stand så hurtigt som muligt.

- Vi har ingen tidshorisont. Men når beslutningen nu er truffet, så ser jeg da gerne, at sagen kommer ud over kanten, lyder det fra borgmesteren.

Han er 58 år nu, og vil ved næste kommunalvalg være lige omkring 61 år. Det gør, at han i en situation, hvor han ikke fortsætter som borgmester, har svært ved at se sig selv vende tilbage til sit tidligere erhverv som svineproducent.

- Lige meget hvad der måtte ske, kommer jeg næppe tilbage som aktiv landmand, siger han.

Attraktiv ejendom

Ejendomsmægler på salget af Rømøvej 88 er Hans Henrik Christensen, Vojens. Han taler om en attraktiv ejendom, der skulle være til at sælge.

- Det dokumenteres også af den interesse, som vi oplever. Det er en ejendom med en fantastisk arrondering, hvor al jord på nær ni hektar er samlet i en blok. Den vil en køber godt køre et stykke vej for. Der er et supergodt stuehus, samt gode avls- og lagerbygninger. Den ligger ud til en stor vej, og er let at komme til, siger Hans Henrik Christensen.

Han er optimistisk med hensyn til at få en handel i hus.

- Vi er inde i en periode, hvor svinenoteringerne har taget et gevaldigt skridt opad. Det gør, at folk ser mere positivt på den samlede situation end for bare et halvt år siden, lyder det fra mægleren.

Hvor Jette og Henrik Frandsen vil bosætte sig, hvis deres hjem bliver solgt, har de ikke truffet nogen beslutning om.

- Det tager vi, når det kommer så vidt. Vi har ikke kigget på noget, lyder det fra borgmesteren.

Borgmesterens gård

Ejendommen på Rømøvej 88 i Ullerup nord for Skærbæk er opført i 1985 og har et samlet areal på knap 133 hektar.

Boligarealet i stuehuset er 173 kvm. Til ejendommen hører flere stald- og lagerbygninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce