Annonce
Tønder

Borgmesteren sætter gården til salg

Borgmesterens gård i Ulleruplund nord for Skærbæk er sat til salg. Hvor Jette og Henrik Frandsen agter at bosætte sig efter at have afhændet ejendommen, er endnu ikke afgjort. Foto: LandboGruppen Sønderjysk
Tønders borgmester Henrik Frandsen har efter nøje overvejelser besluttet at sætte gården på Rømøvej 88 ved Skærbæk med knap 133 hektar landbrugsjord til salg. Ejendomsmægleren taler om en attraktiv ejendom med god beliggenhed. Prisen er sat til knap 22 millioner kroner.

SKÆRBÆK: - Nyhed. Svine- og planteavlsejendom med 132,74 hektar. Pris: 21.900.000 kroner.

Sådan lyder salgsannoncen over ejendommen Rømøvej 88 i Ullerup nord for Skærbæk, som Landbogruppen Sønderjysk ApS som mægler netop har offentliggjort.

Rømøvej 88 er Tønders borgmester Henrik Frandsens ejendom. Han har efter nøje overvejelser med hustruen Jette altså besluttet sig for, at sætte gården til salg.

- Det sker i erkendelse af, at jeg er borgmester på fuld tid. Det er i sig selv en kæmpe opgave, og selv om bedriften er droslet ned og dele af jorden og driftsbygningerne er bortforpagtet, så er det stadig en stor opgave, at holde det hele pænt, siger Henrik Frandsen.

Annonce
Lige meget hvad der måtte ske, kommer jeg næppe tilbage som aktiv landmand.

Henrik Frandsen, borgmester, Tønder Kommune

Tidshorisonten

Beslutningen om at sælge gården, som de købte tilbage i 1985 i fri handel, traf Jette og Henrik Frandsen for godt et halvt år siden.

- Her i Ullerup-området har det været en kendt sag. Vi har først prøvet at afsøge mulighederne i nærområdet, nu går vi ud i en større kreds, siger Henrik Frandsen.

Han ser gerne, at en handel kommer i stand så hurtigt som muligt.

- Vi har ingen tidshorisont. Men når beslutningen nu er truffet, så ser jeg da gerne, at sagen kommer ud over kanten, lyder det fra borgmesteren.

Han er 58 år nu, og vil ved næste kommunalvalg være lige omkring 61 år. Det gør, at han i en situation, hvor han ikke fortsætter som borgmester, har svært ved at se sig selv vende tilbage til sit tidligere erhverv som svineproducent.

- Lige meget hvad der måtte ske, kommer jeg næppe tilbage som aktiv landmand, siger han.

Attraktiv ejendom

Ejendomsmægler på salget af Rømøvej 88 er Hans Henrik Christensen, Vojens. Han taler om en attraktiv ejendom, der skulle være til at sælge.

- Det dokumenteres også af den interesse, som vi oplever. Det er en ejendom med en fantastisk arrondering, hvor al jord på nær ni hektar er samlet i en blok. Den vil en køber godt køre et stykke vej for. Der er et supergodt stuehus, samt gode avls- og lagerbygninger. Den ligger ud til en stor vej, og er let at komme til, siger Hans Henrik Christensen.

Han er optimistisk med hensyn til at få en handel i hus.

- Vi er inde i en periode, hvor svinenoteringerne har taget et gevaldigt skridt opad. Det gør, at folk ser mere positivt på den samlede situation end for bare et halvt år siden, lyder det fra mægleren.

Hvor Jette og Henrik Frandsen vil bosætte sig, hvis deres hjem bliver solgt, har de ikke truffet nogen beslutning om.

- Det tager vi, når det kommer så vidt. Vi har ikke kigget på noget, lyder det fra borgmesteren.

Borgmesterens gård

Ejendommen på Rømøvej 88 i Ullerup nord for Skærbæk er opført i 1985 og har et samlet areal på knap 133 hektar.

Boligarealet i stuehuset er 173 kvm. Til ejendommen hører flere stald- og lagerbygninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce