Annonce
Varde

Borgmesteren ville i top ti - Varde blev nummer 21

Varde Kommune bliver nummer 21 i Dansk Industris undersøgelse af erhvervsklima 2018.

Varde: Der er gode ting, og der er knap så gode ting i Dansk Industris undersøgelse af erhvervsklima 2018.

Undersøgelsen, der baserer sig på en tredjedel statistik og to tredjedel spørgsmål til virksomhedsledere, placerer Varde på en samlet plads som nummer 21 ud af de 93 kommuner, der indgår.

Et af de punkter, Varde scorer højt på, er arbejdskraft. Her bliver kommunen nummer syv.

- Virksomhederne er meget glade for samarbejdet med Jobcentret og for kommunens indsats for, at virksomhederne kan få de medarbejdere, de har brug for. Vi kan se, at antallet af konkrete samarbejder imellem jobcentret og virksomhederne i kommunen er i vækst, og at Varde Kommune faktisk er landets næstbedste til at få ledige i gang igen på arbejdsmarkedet, siger formand for Dansk Industri Sydvestjylland, Jens Damgaard, i en pressemeddelelse.

Annonce

DIs Erhvervsklimamåling

Varde Kommune bliver nummer 21 i Dansk Industris måling af lokalt erhvervsklima 2018.Placeringerne de tidligere år: 2017 nr. 20; 2016 nr. 9; 2015 nr. 27; 2014 nr. 12; 2013 nr. 64; 2012 nr. 61; 2011 nr. 60; 2010 nr. 56.

Placeringerne i de enkelte kategorier i år: Infrastruktur og transport, 41; Arbejdskraft, 7; Uddannelse, 9; Kommunal sagsbehandling, 40; Skatter, afgifter og gebyrer, 15; Fysiske rammer, 31; Brug af private leverandører, 2; Kommunens image, 70; Information og dialog med kommunen, 33.

I alt har knap 7.700 virksomheder indenfor Dansk Industris brancher deltaget. Besvarelserne repræsenterer i alt 350.000 arbejdspladser indenfor blandt andet produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service. I alt svarer besvarelserne til lidt under 20 procent af den private beskæftigelse.

Virksomhedsledernes svar vejer to tredjedele, statistik en tredjedel.

93 af landets 98 kommuner er blevet bedømt. Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø er for små til at få tilstrækkelig mange svar til en undersøgelse.

Udbud er i top

Topscoreren er brug af private leverandører, hvor kommunen bliver nummer to, og der er også stor tilfredshed med uddannelsesområdet, hvor Varde bliver nummer ni.

- Det er vigtigt for erhvervslivet, at skoleeleverne bliver gjort bekendt med de mange spændende jobmuligheder, der er på private virksomheder, og vi kan se, at indsatsen fra kommunens erhvervsplaymaker går rent ind hos virksomhederne i området, siger Jens Damgaard.

I den anden ende klarer Varde Kommune sig dårligst på image-området. Her bliver kommunen kun nummer 70, eller i den dårligste tredjedel. Image er i undersøgelsen udtryk for kommunens evne til at fastholde og tiltrække nye virksomheder og nye borgere, og en af de faktorer, der trækker ned, er, at Varde Kommune over de seneste tre år er gået tilbage i etablering af nye virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce