Annonce
Tønder

Borgmesterens liste udelukket fra byrådsmøde

Tønder Listen med seks nuværende medlemmer af kommunalbestyrelsen blev præsenteret på et pressemøde den 14. oktober. Partiets formand, borgmester Henrik Frandsen, gruppeformand er Anita Uggerholt Eriksen (i midten) og de øvrige fire valgte politikere vil på torsdag optræde som løsgængere i kommunalbestyrelsen. Arkivfoto: Martin Franciere
De seks medlemmer af Tønder Listen optræder officielt som løsgængere, når kommunalbestyrelsen mødes i Tønder Sport og Fritidscenter torsdag aften.
Annonce

TØNDER: Personerne får adgang, men selve partiet udelukkes.

Sådan er situationen, når kommunalbestyrelsen i Tønder torsdag aften mødes til det ordinære oktober-møde.


Efter reglerne er det kommunalbestyrelsen, der skal træffe afgørelse, om det er i orden, at Tønder Listen træder ind. Det skal der stilles forslag om, og det har vi ikke gjort endnu.

Henrik Frandsen, (Tønder Listen), borgmester, Tønder


Her vil seks tidligere Venstre-medlemmer med borgmester Henrik Frandsen i spidsen, der 14. oktober sprang ud som medlemmer af den nydannede Tønder Listen, på navneskiltet blive forsynet med partibetegnelsen "løsgænger".

- Der er tale om en teknikalitet, forklarer Henrik Frandsen.

- Tønder Listen er ikke en del af kommunalbestyrelsen i øjeblikket. Efter reglerne er det kommunalbestyrelsen, der skal træffe afgørelse, om det er i orden, at Tønder Listen træder ind. Det skal der stilles forslag om, og det har vi ikke gjort endnu. Det har ikke stået højt på vores dagsorden, siger Henrik Frandsen.

Hvis de seks Venstre-afhoppere havde valgt at indtræde i et parti eller liste, der allerede var  repræsenteret i den siddende kommunalbestyrelse, kunne de fra dag ét havde fået deres nye parti på navneskiltet. Nu kan det altså tidligst ske efter anmodning ved næste kb-møde den 26. november, hvor 16 ud af 31 folkevalgte skal stemme for.

Annonce

Uden tilhørere

Torsdagens møde er med baggrund i den aktuelle corona-situation flyttet fra byrådssalen i rådhuset til Tønder Sport- og Fritidscenter, hvor der er mere plads. Dermed vender politikerne tilbage til samme sted, hvor de også holdt til, da corona-krisen var på sit højeste i foråret og frem til sommerferien.

I Tønderhal 1 er der lagt top til en bordopstilling i hesteskosform, hvor de seks medlemmer af Tønder Listen bliver placeret mellem deres tidligere partifæller i Venstre og Slesvigsk Parti.

Der bliver ikke åbnet op for, at tilhørere kan følge debatterne i hallen. I stedet henvises til den livestream, der sendes direkte fra mødet via kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce