Annonce
Tønder

Borgmesterkandidat: Ny strategi skal sikre transparens

Venstres borgmesterkandidat, Martin Iversen, holder fast i, at "Venstres strategi for grøn omstilling" er det bedste bud på at sikre en grøn fremtid i Tønder Kommune. Arkivfoto: Annett Bruhn
Venstres bud på en kommende borgmester, Martin Iversen, forstår ikke kritik fra Venstres bagland i Brøns/Rejsby/Vodder. Udspillet om grøn omstilling skal sikre transparens og stærk lokal opbakning.
Annonce

TØNDER: Det ser ikke ud til, at der er så meget fælles fodslag i Venstre, som duoen Martin Iversen og Preben Linnet påstod, da de sidste uge fremlagde Venstres strategi for en grøn omstilling i Tønder Kommune. De to Venstrefolk lagde ikke skjul på, at strategien var et kompromis, som skulle munde ud i en opbakning fra V-gruppen og lokalforeningerne om de nye retningslinjer for den grønne omstilling i kommunen - primært vindmøller. For eksempel blev det i planen beskrevet, at møller i fremtiden højst må være 150 meter i højden, og der skal være en stærk lokal opbakning til nye vindmøller, ligesom der skulle afmonteres to møller for hver ny, der blev opstillet.

Martin Iversen holder fast i, at Venstre vil den grønne omstilling, selv om der er sprækker i form af kritik fra den nordlige ende af kommunen:

- Det allervigtigste for os er en stærk lokal opbakning, det er lokalområdet, der skal bestemme.

Annonce

Overrasket over læserbrev

Martin Iversen fortæller, at Peter Thysen har set og godkendt teksten i strategien. Han var derfor noget overrasket over det læserbrev, som Peter Thysen og fire andre har underskrevet, og som er at læse andetsteds i dagens udgave af JydskeVestkysten.


Det korte af det lange er, at hvis vi ikke får ændret på de nuværende guidelines, så tror jeg ikke på et flertal.

Martin Iversen, borgmesterkandidat for Venstre i Tønder Kommune


- De nye retningslinjer er et kompromis, da vi ikke kunne tælle til 16 (politisk flertal, red.) i de tidligere guidelines. De nye retningslinjer skal sikre transparens og bedre afkast til lokalområderne. Det nytter jo ikke noget, hvis vi ikke kan finde et flertal ud fra de nuværende guidelines, som stemmer projekterne igennem. Det har været vigtigt for Venstre at finde et kompromis, som et flertal i Venstre og kommunalbestyrelsen kan bakke op om, siger borgmesterkandidaten og tilføjer om Venstres udspil til en grøn omstilling:

- Det er ansvarlighed, ikke bare valgkamp. Vi havde håbet, at det ville have medført en timeout til en politisk forhandling.

Annonce

Mangler opbakning

Martin Iversen mener, at Venstre med udspillet burde have bedre chancer for at få forslaget godkendt af kommunalbestyrelsen, men han har indtil videre ikke fået opbakning fra de øvrige partier til en politisk drøftelse.

- Det korte af det lange er, at hvis vi ikke får ændret på de nuværende guidelines, så tror jeg ikke på et flertal, siger han og tilføjer igen, at lokal opbakning og forankring er essentielt for at Venstreudspillet kan blive vedtaget.

JydskeVestkysten har spurgt både Martin Iversen og lokalformanden i Brøns/Rejsby/Vodder, Peter Thysen, om han er blevet "sat" på plads, siden han med kort varsel aflyste et aftalt møde med avisen. Det afviser begge parter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce