Annonce
Debat

Borgmesterkandidat skal kræve en forklaring

Advokat Mette Grith Stage repræsenterer én af de hjemvendte kvinder ved Retten i Esbjerg. Det er nu bekræftet, at der kommer børn til Varde Kommune, som ligger i Esbjerg Retskreds. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Læserbrev: Det står klart, at Varde Kommune er en af de kommuner, hvor man modtager de såkaldte IS-børn. Børnene, der er hentet til Danmark, efter deres forældre drog til Syrien for at tage del i et terror-kalifat, har tilsyneladende en tilknytning til Varde. Selvom tilknytningen må være ganske perifer taget tiden i Syrien i betragtning, så er det nu vores kommune, der står med lorten.

Selvom der er gevaldig forskel på landspolitik og kommunalpolitik, så synes jeg alligevel, at vores lokale Socialdemokratiske borgmesterkandidat skylder at afkræve sin partiformand Mette Frederiksen et svar på, hvordan i alverden det kan blive Varde Kommunes ansvar, at hun tilsyneladende har ændret holdning til hjemtagning af terrorister.

Uddrag af debatindlægget

Skatteydernes penge skal nu bruges på børnenes rehabilitering og i sidste ende mulige tvangsfjernelser, uanset hvad en bekostelig affære. Derudover er det i hvert fald et faktum, at vores kommune har modtaget en eller flere konkrete terrortrusler.

Og hvem kan vi så takke for sådan en tidlig julegave? Regeringen selvfølgelig. Selvsamme regering, som svor, at vi aldrig ville hente IS-krigere til dansk grund, men som nu er vendt på en tallerken og har brudt alle løfter.

Annonce
Jeremy Bo Pedersen, spidskandidat for Dansk Folkepari Varde, Ortenvej 81, 6800 Varde. PR-foto

Selvom der er gevaldig forskel på landspolitik og kommunalpolitik, så synes jeg alligevel, at vores lokale Socialdemokratiske borgmesterkandidat skylder at afkræve sin partiformand Mette Frederiksen et svar på, hvordan i alverden det kan blive Varde Kommunes ansvar, at hun tilsyneladende har ændret holdning til hjemtagning af terrorister.

Vores kommunalpolitikere er også bindeleddet til Christiansborg, og særligt hvis man ønsker at lægge en ny socialdemokratisk retning for Varde Kommune, skal man kunne forklare, hvorfor ens partiformand sender en livsfarlig trussel lige ned i vores baghave.

Jeg håber, at vores lokale socialdemokrater vil sende et signal til statsministeren om, at det skal være sidste gang, hun har taget vælgerne ved næsen.

Jeg er kun ”postbud” for ting, jeg selv kan stå inde for

Søren Laulund, borgmesterkandidat, Socialdemokratiet i Varde, Hyldesti 1, 6800 Varde, svarer:

Jeg vil ikke efterkomme debattørens ønske om at forespørge centralt om nærmere begrundelser. Det giver for mig ingen mening.

Jeg sender kun forespørgsler centralt– som jeg personligt kan stå ved. Jeg føler mig helt tryg ved, at der ligger grundige overvejelser bag, at et eller flere af børnene fra Syrien kommer til Varde – og jeg har personligt ikke behov for en nærmere redegørelse.

Søren Laulund, borgmesterkandidat, Socialdemokratiet i Varde, Hyldesti 1, 6800 Varde. PR-foto

Det, der giver mening for mig, er, at vi i Varde løser opgaven med at sikre børnene en god og tryg opvækst. De har været udsat for nok, og børn kan ikke lastes for forældrenes dumheder.

Jeg er overbevist om, at vores forvaltning på bedste vis løser den kommende opgave. Jeg er vidende om, at det har været en svær sag at tage stilling til for regeringen, men den politiske beslutning er truffet, og børnene er hjemtaget.

Efter min mening må vi herefter arbejde ud fra børnenes tarv – og det alene. Jeg vil derfor ikke medvirke til at politisere omkring disse børn. De fortjener ro. Der er så mange andre ting, vi kan debattere, så lad nu de børn få fred.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener om Polens enegang: EU skal være en klub for retsstater

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han så farlig ud, var stærk som en okse og blid som et lam: Nu er stærkmanden George Olesen død

Varde For abonnenter

Naboer til monstermøller: Vi føler os lidt klemte og kan ikke plante os væk fra 180 meter møller

Sønderborg For abonnenter

Pengetank med samfundssind: Bitten & Mads Clausen Fond fylder et halvt århundrede

Esbjerg

Esbjergs nye metalfestival annoncerer koncerter: - Det er som at være 17 år igen

Aabenraa

Den Blå Oase viser vejen: Hjemmeviceværter hjælper ensomme borgere med at få livsmod

Sydjylland For abonnenter

Stævning af Tønder Bank-ledelse løfter sløret for vigtig viden for investorer: - Vores sag er styrket

Debat

Debat: Vigtig rapport fra Klimarådet, og vi er i gang

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Grænsehandlens største spiller udvider: Fleggaard åbner nyt supermarked

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Specialbutik i Sdr. Bjert drømmer om mere: Vil være et andelsejet samlingspunkt med bar, bryghus og spisested

Tønder For abonnenter

Robot indtager de lokale fodboldbaner: - Det har gjort det hele en lille smule sjovere

Kolding

Trefor El-net i fuld gang med at gøre klar til flåder af elbiler

Annonce