Annonce
forside

Borgmesterkandidater har ikke spillet på resultatet

Hans Østergaard (tv) og Søren Elbæk afgiver deres stemmer i Spjald. Foto Jørgen Kirk

SPJALD: Det er kun et af 25 afstemningssteder i Ringkøbing-Skjern Kommune. Alligevel var der noget særligt ved Spjald Kulturhus her til morgen.

Blandt de 2260 borgere, der er berettiget til at afgive deres stemme i Spjald var nemlig også to af kommunalvalgets hovedpersoner, Venstres spidskandidat til borgmesterposten, Hans Østergaard, og hans konkurrent fra Socialdemokratiet, Søren Elbæk.

Formentlig er det en af de to, der i aften, i nat - eller hvornår forhandlingerne nu engang er færdige, kan hænge den gyldne borgmesterkæde om halsen.

NordicBet mener, at Hans Østergaard er klar favorit. Spiller man på ham, giver han kun pengene 1,85 gange igen. Spiller man på Søren Elbæk, giver han pengene 4,75 igen, og det samme giver Kristendemokraternes Kristian Andersen tilbage.

Ingen af de to har dog spillet, hverken på sig selv eller andre, fastslog de her til morgen over for Dagbladet.

- Jeg spiller aldrig; og jeg tænker, det her er underholdnings-branchen. Og vent bare, til stemmerne er talt op, fastslog Søren Elbæk.

- Jeg er ikke den store spillefugl. Men skulle jeg satse, ville jeg satse på den, der gav mindst i håb om, at det så også er det mest sikre valg, sagde Hans Østergaard.

Annonce
Så er valget i Ringkøbing Skjern Kommune i gang, og der er travlt på de forskellige valgstedet. Her fra morgenstunden af i Spjald, hvor Søren Elbæk (A)og Hans Østergaard (V) også var til stede Foto Jørgen Kirk

Begge kandidater er hele dagen valgtilforordnede i Spjald, men går dog tidligt for at kunne køre til ROFI-Centret i Ringkøbing, hvor alle tråde i aften samles.

Her kan der forventes en intens stemning, mens valgresultaterne løber ind, og forhandlingerne om, hvem der skal bære den gyldne kæde, går i gang.

De to kandidater lagde ikke skjul på, at det har været en lang valgkamp.

- Det har været en god og sober valgkamp, sagde Hans Østergaard.

- Mange tænker nok ikke på, at reelt har valgkampen jo været i gang et par år, sagde Søren Elbæk.

De havde dog begge sovet godt i nat, fastslog de.

- Nu er det jo også ude af vore hænder; det er op til vælgerne at afgøre det hele, sagde Søren Elbæk.

En af de første vælgere afgiver sin stemme, mens borgmesterkandidat Hans Østergaard ser til. Foto Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce