Annonce
Esbjerg

Borgmesterkandidater svarer nu i Museumspladssag

Sådan så forslaget fra den første høring ud. Tallene refererer til etagerne.

Ja, både Venstre og Socialdemokraterne synes som udgangspunkt, at boliger på Museumspladsen er en fin idé. Borgerlistens Henrik Vallø kritiseres for at stille ultimative krav.

Annonce

Esbjerg: Venstres og Socialdemokratiets borgmesterkandidater, henholdsvis Jesper Frost Rasmussen og John Snedker, giver nu et mere klart svar på, hvad de og deres partier står for i sagen om Ungdomsbos byggeri på Museumspladsen.

- Ja, vi ønsker almennyttigt boligbyggeri på Museumspladsen. Det er derfor, vi har været med til at sende projektet i høring - fordi vi gerne vil have flere boliger i Esbjerg midtby. Så langt vil jeg gerne gå. Men samtidig er det vigtigt, at vi lytter og forholder os til de mange bekymringer og høringssvar, og derfor kan sagen ikke behandles endsige nå at afgøres før efter valget, siger Jesper Frost Rasmussen og tilføjer, at parkeringsforholdene er en vigtig del af den politiske behandling.

Og her er så det reviderede forslag fra 2. høringsrunde, som sluttede den 27. oktober.
Annonce

S og V positive

- Derfor var jeg også enig i afvisningen af, at sagen skulle behandles i Teknik & Byggeudvalget, inden den går til økonomiudvalget og byrådet. For netop parkering skal Teknik & Byggeudvalget jo ind over. Det skal sikres, at udfordringen med parkeringsforholdene bliver løst samtidig med den politiske behandling, siger Jesper Frost Rasmussen.

Hvordan skulle de blive det - i budgetforliget fra oktober har hverken V eller S jo været med til at sætte penge af til andet end en projektering af en eventuel parkeringskælder under pladsen?

- Lad os nu se, hvad udvalget kommer tilbage med. Nu skal sagen behandles, og det skal vurderes, om byggeprojektet skal justeres yderligere - det er dét, Plan & Miljøudvalget skal komme med en indstilling om, siger Jesper Frost Rasmussen.

Den socialdemokratiske borgmesterkandidat John Snedker (S) vil ikke komme det meget nærmere:

- Det er klart, når vi to gange har sendt projektet i høring, så er det, fordi vi som udgangspunkt mener, at det er en god idé med boliger der. Men nu indgår borgernes bemærkninger i beslutningsgrundlaget torsdag i næste uge i Plan & Miljøudvalget, og så kigger vi med åbent sind på sagen igen. Vi kan ikke træffe en endelig afgørelse før, siger Snedker.

Annonce

Ultimativt krav

Borgerlistens Henrik Valløs kontante udmelding om, at Museumsplads-sagen kan blive inddraget i en eventuel konstituering, tager Jesper Frost Rasmussen forholdsvis roligt:

- Jeg synes normalt ikke, det er en god idé at stille ultimative krav, inden man overhovedet når til en forhandling. Jeg synes, man skal sætte sig sammen, når mandaterne er fordelt og gå ind i forhandlingerne med åbent sind, men selvfølgelig med sine politiske prioriteter. Det giver det bedste udgangspunkt. Det er aldrig en god idé at kravle op i et træ på forhånd, mener Frost Rasmussen, der ikke vil forholde sig yderligere til kravet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Genåbning: Vejen Gymnasium må vente lidt endnu på at få eleverne tilbage

Annonce