Annonce
forside

Borgmesterpilen peger på...

Partierne er ikke meget for at fortælle, hvem de vil pege på som Ringkøbing-Skjerns nye borgmester på valgnatten. Det betyder, at spillet stadig er åbent. Få en slags overblik her.

Brødtekst

Annonce

Arkivfoto

Søren Elbæk (S): Socialdemokratiet peger på Søren Elbæk som spidskandidat. Det har gennem hele valgkampen været målet at få Elbæk som borgmester. Hvis der er en plan B, er det ikke én,man vil tale højt om i partiet.

Thomas Sloth (R): Radikale er i valgforbund med Socialdemokratiet og har fra offentliggørelsen af valgsamarbejdet bakket op om en Socialdemokratisk borgmester.

Pia Olivia Christensen (K): Konservative har sin egen spidskandidat Pia Olivia Christensen som borgmesterkandidat. Hvis ikke det lykkes, vil partiet kigge mod andre borgerlige byrådsmedlemmer, som vil sikre forandring. Det afgørende bliver, at en ny borgmester er en god ?udenrigsminister?, som kan sælge og brande kommunen og skaffe tilflyttere. Venstres Hans Østergaard er ikke tilstrækkelig fornyelse, og Konservative kan ikke forlige sig med, at Kristendemokraten Kristian Andersen ikke ønsker at vie homoseksuelle. Derfor får han ikke konservativ opbakning.

Pia Vestergaard (SF): SF har ligesom flere andre partier også sin egen borgmesterkandidat. Partiet vil dog holde det åbent, hvem man ellers kan støtte som ny borgmester. Det handler om, hvor man kan få mest indflydelse og mest SF-politik igennem. SF er dog betænkelig ved en kristendemokratisk borgmester på grund af Kristian Andersens holdning til homo-vielser.

Bent Brodersen (LA): Liberal Alliance vil ikke på forhånd pege på, hvem de støtter som ny borgmester. Man kigger i en borgerlig retning, men vil i sidste ende gå efter den person, som vil være bedst til at stå i spidsen for Ringkøbing-Skjern - personligheden kommer også til at spille en rolle. Liberal Alliance vil gerne have et bredt samarbejde og foreslår, at alle de valgte partier får en formandspost.

Jan Holm Rasmussen (Fjordlisten): Den partipolitisk uafhængige liste vil ikke på forhånd pege på en borgmesterkandidat og har gennem valgkampen fastholdt, at alle 92 byrådskandidater er borgmesterkandidater. Partiet går efter bredt samarbejde og med en bred fordeling af vigtige poster. Partiet nærer også en betænkelighed ved Kristendemokraternes holdning til homo-vielser.

Kristian Andersen (KD): Kristendemokraterne går efter selv at tage borgmesterposten. Men i første omgang håber partiet på en klar opbakning fra vælgerne, som på valgnatten skal veksles til indflydelse. Partiet ser gerne en bred konstituering, men hvordan det skal ske, hvis der ikke er opbakning til en KD-borgmester, ønsker partiet ikke fortælle om på forhånd.

Kristian Bøgsted (DF): Dansk Folkeparti vil ikke på forhånd oplyse, hvem man foretrækker som ny borgmester i Ringkøbing-Skjern. Partiet er i teknisk valgforbund med Venstre og har på forhånd aftalt at tage den første snak med Venstre. Men DF vil også have mulighed for at lave aftaler med andre. Det handler om at få mest mulig DF-politik igennem. Blandt andet stiller man på forhånd krav om en konstitueringsaftale, der blandt andet indeholder, at der ikke må tages religiøse særhensyn på kommunens institutioner. Spidskandidat Bøgsted er desuden betænkelig ved Kristendemokraternes holdning til homo-vielser. Derfor fastholder Bøgsted, at han vil have svært ved at støtte Kristian Andersen som borgmester - med mindre man får indrømmelser fra Kristendemokraterne i spørgsmålet.

Hans Østergaard (V): Venstre går efter at genvinde borgmesterposten efter valget og satser derfor på opbakning til Hans Østergaard som ny borgmester. Venstre ser gerne en bred konstituering. Hvem der kunne samarbejdes tættest med i forbindelse med konstitueringen, vil Venstre ikke komme med et bud på.

Niels Erik Mortensen (Fremskridtspartiet): Partiet har indgået valgforbund med Venstre og Dansk Folkeparti, men vil ikke på forhånd love opbakning til Venstres Hans Østergaard som ny borgmester. Hvis Fremskridtspartiet kommer ind, vil man forsøge at kigge efter en Lars Krarup-type, der både kan samle byrådet, vil dele ud af posterne og har en personlig gennemslagskraft, som man vil bakke op.

Johnny Zaar (Enhedslisten): Enhedslisten er i valgforbund med SF. Vil ikke på forhånd lægge sig fast på en borgmesterkandidat. For Enhedslisten handler det om at få mest mulig politik igennem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce