Annonce
Tønder

Borgmestersamtaler og spørgeskema: Det politiske liv ses efter i sømmene

Borgmester Henrik Frandsen har taget en samtale med samtlige sine politiske kolleger - nu skal to udvalg se på den politiske struktur og den politiske kultur i Tønder Kommune. Arkivfoto: André Thorup
Torsdag skal kommunalbestyrelsen nedsætte arbejdsgrupper, der skal arbejde med blandt andet den politiske struktur og med den politiske kultur. Borgmester Henrik Frandsen har på forhånd talt med alle politikerne i kommunalbestyrelsen.

Tønder: Er der det rigtige antal medlemmer i de politiske udvalg i Tønder Kommune? Hvordan er tonen politikerne imellem, og hvad er nu reglerne omkring fortrolighed? Det er nogle af de spørgsmål, som politikerne i Tønder Kommune arbejder med i øjeblikket.

Man er således i fuld gang med en midtvejsevaluering i denne byrådsperiode, hvor man ser på den politiske struktur og arbejds- og samarbejdsformer.

- Vi giver det hele et serviceeftersyn, fortæller borgmester Henrik Frandsen (V), der blandt andet haft personlige samtaler med alle kommunalbestyrelses-medlemmerne.

Der er også gennemført en spørgeskemaundersøgelse, og den 5. december var politikerne samlet til en temadag.

- Udkommet af det er, at vi har valgt at nedsætte to arbejdsgrupper, fortæller borgmesteren, der sammen med sine politiske kolleger skal udpege repræsentanter til arbejdsgrupperne torsdag, når kommunalbestyrelsen samles for sidste gang i år.

Den ene arbejdsgruppe skal se på udvalgsstrukturen, mens den anden skal gå i dybden med den politiske kultur. Forvaltningen kigger samtidig på, hvordan man kan styrke sagsfremstillingerne i de politiske dagsordener.

Annonce

Det er simpelthen et udtryk for, at vi tager vores arbejde som politikere alvorligt.

Henrik Frandsen, borgmester

Tager arbejde alvorligt

Efter at have haft sine kolleger til samtaler, fortæller Henrik Frandsen følgende:

- Overordnet så er folk glade for at være politikere, og der er stor vilje til samarbejde og også til at se, om det er den rigtige måde, vi gør det på.

Henrik Frandsen har været vant til lignende evalueringsprocesser i de bestyrelser, han har siddet i.

- Det er da en større proces, men jeg tænker, det er vigtigt at gøre en gang i hver periode, siger han.

Tilbage i 2016/2017 havde man gang i et lignende stykke arbejde uden at nå helt i mål, da man var forholdvis tæt på valget. Nu gennemføres det så.

- Det er simpelthen et udtryk for, at vi tager vores arbejde som politikere alvorligt, siger Henrik Frandsen.

Arbejdsgrupperne skal afrapportere i maj/juni, og nogle ændringer vil kunne laves umiddelbart derefter, mens andre ændringer må vente til efter et valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce