Annonce
Sydjylland

Borgmestre boykotter Facebook-debatter

Tonen på de sociale medier umuliggør en ordentlig meningsudveksling, mener en række syd- og sønderjyske borgmestre.

Den hårde og ofte usaglige tone på Facebook gør, at størstedelen af de syd- og sønderjyske borgmestre helt afholder sig fra at bruge Facebook som et redskab til at debattere med borgerne.

Annonce

Man skal lede længe efter debatskabende indlæg på de syd- og sønderjyske borgmestres Facebook-profiler.

I en rundspørge svarer fem ud af landsdelens ni borgmestre nemlig, at den hårde tone på de sociale medier helt afskrækker dem fra at forsøge at skabe debat.

- Jeg deltager aldrig i debat om politiske sager på Facebook. Det ville æde al min tid, og tonen er for hård.

- Folk tænker ikke, før de skriver og har en tendens til at glemme, at der sidder et menneske på den anden side, siger H.P Geil (V), borgmester i Haderslev.

Borgmestre på Facebook  

Det har ikke været muligt at tale med Ib Kristensen (V), borgmester i Billund Kommune, da han er på ferie i udlandet. Derfor indgår han ikke i rundspørgen.

Egon Fræhr (V), borgmester i Vejen Kommune, har valgt ikke at have en Facebook-profil på grund af manglende tid til at bruge den aktivt.

Ikke ansigt til ansigt

Samme holdning deler borgmester Johnny Søtrup (V) fra Esbjerg.

- Når jeg har mødt debatter på Facebook, har det ofte været i en tone, som, jeg ikke synes, jeg har villet bruge min tid på, siger han og tilføjer:

- Det er som om, der sker et eller andet, når folk bruger Facebook.

Den tendens kan Thomas Andresen (V), borgmester i Aabenraa, nikke genkendende til.

- Tonen er klart blevet mere rå, og det er beskæmmende, at voksne mennesker kan få et argumentationsniveau, der minder om en teenagers. Der bliver skrevet for meget, som man ellers aldrig ville sige, hvis man stod ansigt til ansigt, siger Thomas Andresen.

Derfor ærgrer det ham også, at så få borgere griber chancen og dukker op til de borgermøder, som borgmestrene jævnligt inviterer til.

- Ville man bevæge sig ned til borgermøderne, så ville debatten og nærdemokratiet blomstre, men jeg skal være heldig, hvis bare ti borgere dukker op. Er der til gengæld den mindste flig af utilfredshed, så skal jeg ellers love for, at folk farer til tasterne, siger Thomas Andresen.

Læs også:

Borgmestre: Vigtigt at beholde debat

Læs også:

"Dit ualmindeligt ulækre væsen"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce