Annonce
Sydjylland

Borgmestre om "skuffende" genåbning af grænsen: - Vi har brug for turisterne

Borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen (V) og borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl (V), er meget skuffede over, at regeringen stadig ikke tilladet tyske sommerhuslejere at krydse grænsen. Arkivfoto: Lars Aarø.
Borgmestre i ferielandets kommuner er svært skuffede over, at genåbningen af den danske grænse i første omgang ikke tillader tyske sommerhuslejere at rejse ind i landet. - Det betyder store økonomiske tab langt ind i juni, siger Erik Buhl (V), borgmester i Varde Kommune.
Annonce

Turisme: Meget skuffende.

Det er de ord, som borgmester i Varde Kommune og formand for Partnerskab for Vestkystturisme, Erik Buhl (V), samt borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen (V), hver især bruger til at beskrive regeringens plan om at udvide fase to af genåbningen af Danmark, da den ikke tilgodeser turisterhvervets ønske om at tillade tyske sommerhuslejere i Danmark.

- Jo længere tid, der er lukket ned for turismen, som i forvejen er i knæ over at have været lukket ned i et par måneder, jo flere penge mister vi. Også vores detailhandel er utrolig hårdt ramt, når de tyskere, der kommer lige syd fra grænsen for at handle, ikke længere kan det, siger Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune.

- Jeg har svært ved at forstå, at man ikke tør lukke op for den del af landet, hvor der er mindst smittetryk, og vi har en ferieform, der gør, at man nemt kan holde afstand, siger Erik Buhl, der fortæller, at det koster Varde Kommune cirka 10 millioner kroner om dagen i omsætning at have grænserne lukket, hvis man sammenligner med maj måned fra sidste år.

Henrik Buhl og Henrik Frandsen foreslår hver især en ordning, hvor tyske turister, der henvender sig ved grænsen med et lejebevis til et feriehus i Danmark, får lov til at opholde sig i det sommerhus, de nu har lejet.

- Det har jo den fordel, at man kan tage en kopi af lejebeviset, og så ved man, hvem der er i landet, hvor de kommer fra, og efterfølgende ved man også, hvor de opholder sig henne, siger Henrik Frandsen.

Annonce

Godt på vej

De to borgmestre er trods alt glade for, at regeringen endelig er begyndt at vise tegn på en genåbning af grænserne. Lukningen af grænserne lempes allerede en smule, da listen med "anerkendelsesværdige formål udvides, hvilket betyder, at sommerhusejere fra Tyskland og de nordiske lande må besøge Danmark fra den 25. maj. Det samme gælder kærester, forlovede, bedsteforældre og så videre.

- Med de her meldinger, der nu er kommet, så er jeg ikke i tvivl om, at vi nok skal få åbnet op, inden højsæsonen begynder, og så må vi til den tid gøre alt i vores magt for at trække turister til området, så vi kan få lukket nogle af de huller, der er i indtjeningen nu her, siger Erik Buhl.

- For vi har manglet turisterne, og det er dem, vi lever af, uddyber han.

Planlægningen af den gradvise genåbning af sommerturismen begynder ifølge regeringen senest den 29. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Provinsens kræftramte børn kan blive tvunget til København: Politikere og overlæge er rystede

Annonce