Annonce
Esbjerg

Borgmestrene om royalt sensommerbesøg: - Vi er stolte af, at Dronningen har valgt os

Den 1. september lægger Dronningen til kaj med Dannebrog i Esbjerg Havn. Dagen efter går turen til Fanø. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Den 1. september bliver en festdag for Esbjerg, når Dronningen og Kongeskibet Dannebrog lægger til kaj i Esbjerg Havn i forbindelse med det årlige sommertogt. Dagen efter får også Fanø Kommune royalt besøg.
Annonce

Esbjerg: Den røde løber og det pæneste borgmestertøj skal findes frem den 1. og 2. september, når Hendes Majesæt Dronning Margrethe lægger til kaj i Esbjerg og Fanø med Kongeskibet Dannebrog. Besøgene sker i forbindelse med det årlige sommertogt og borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), glæder sig til at trykke hånd med Dronningen.

- Vi er glade for, at hun vælger at lægge vejen forbi, så vi kan vise Esbjerg frem på flotteste vis i dejligt sommervejr. Vi er stolte af, at Dronningen har valgt os, siger Jesper Frost Rasmussen.

På Fanø ser borgmester Sofie Valbjørn (Alt.) også frem til dronningens første officielle besøg på øen.

- Det er en stor glæde for hele Fanø Kommune at kunne byde velkommen til Dronningen her på Fanø. Jeg håber, at rigtig mange borgere vil være med til at give Dronningen en hjertelig velkomst, og jeg ser frem til at vise vores smukke ø frem, siger Sofie Valbjørn i en pressemeddelelse.

Dronningens årlige sommertogt

Sommertogterne er en tradition, der går over 100 år tilbage til Christian 10.s regeringstid. Dengang tog Kongen på årlige togter i de danske farvande. Denne tradition er sidenhen videreført af Frederik 9. og Dronningen, der begge har lagt vægt på at bruge det 78,43 meter lange Kongeskib Dannebrog.

Når Majestæten besøger Esbjerg den 1. september og Fanø dagen efter, er det kommunerne, der er værter for besøget.

Kilde: Kongehusets Kommunikationsafdeling.

Annonce

Dronningen skal se muligheder

Sidst Hendes Majestæt Dronningen kom til Esbjerg med i Kongeskibet Dannebrog var i 2008. Typisk møder Dronningen lokale borgere og besøger en række virksomheder og kulturinstitutioner.

- Vi har ikke lavet et endeligt program endnu, men jeg er sikker på, at vi kan få lavet noget indhold omkring erhvervsstruktur, kultur eller turisme, siger Jesper Frost Rasmussen og fortsætter:

- Og så er det vigtigt for mig at understrege, at det i Esbjerg ikke bliver et lukket arrangement for de få. Vi får tingene planlagt sådan, at borgerne også kan komme tæt på Dronningen, siger Jesper Frost Rasmussen.

Sofie Valbjørn ser også frem til at vise Fanø fra sin bedste side med et program lavet i samarbejde med øens borgere.

- Vi har så meget at vise Dronningen, bland andet vores fantastiske natur, bygningskulturen, vores levende musik- og dansetraditioner og vores dragter, siger Sofie Valbjørn.

Jesper Frost Rasmussen fortæller, at der er sket meget i Esbjerg siden Dronningen sidst var på besøg for 12 år siden. Den udvikling skal gerne vises for Kongefamilien og resten af Danmark.

- For det første skal Dronningen have en god oplevelse, men vi vil også gerne vise resten af Danmark de muligheder og styrkepositioner, vi har hos os, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce