Annonce
Udland

Boris Johnson får igen flest stemmer i formandsopgør

Henry Nicholls/Reuters
Tidligere konservativ udenrigsminister vinder sikkert ny runde i kamp om posten som britisk premierminister.

Tidligere udenrigsminister og EU-modstander Boris Johnson vinder anden runde af partivalget hos de britiske konservative om formandsposten og posten som premierminister.

Han har fået 126 stemmer mod 114 stemmer ved første runde i sidste uge.

Nummer to ved afstemningen er udenrigsminister Jeremy Hunt med 46 stemmer. Miljø- og fødevareminister Michael Gove er treer med 41 stemmer.

Afstemningen foregår mellem partiets 313 medlemmer af underhuset.

Der er nu fem kandidater tilbage, oplyser Sky News.

Johnson, der personificerede modstanden mod EU op til folkeafstemningen i 2016, er nu tilbage sammen med Hunt, Gove, udviklingsminister Rory Stewart og indenrigsminister Sajid Javid.

Stewart regnes som den mest EU-venlige af kandidaterne.

Blandt dem der faldt ved anden runde er tidligere brexitminister Dominic Raab, der med 30 stemmer faldt under spærregrænsen på 33.

Johnson er klar favorit til at blive konservativ formand og premierminister. Han har sagt, at Storbritannien forlader EU ved deadline 31. oktober med eller uden en aftale.

Det bliver medlemmerne af Det Konservative Parti landet over, der ved en urafstemning i juli skal vælge mellem de to bedst placerede kandidater.

En meningsmåling Fra YouGov tirsdag synes at vise et konservativt parti, der radikaliseres i forhold til brexit.

Her siger 63 procent af medlemmerne mod 26 procent, at de hellere vil have, at brexit bliver virkelighed, selv om det bliver på bekostning af, at Skotland erklærer sig uafhængig.

Det tilsvarende tal for Nordirland er 61 procent mod 29 procent.

59 procent ønsker også brexit, selv om det skulle skade den britiske økonomi.

54 procent siger, de er klar til, at Det Konservative Parti bryder sammen, hvis bare den britiske udtræden af EU sker.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv løb med to bærbare og guldsmykker

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce