Annonce
Udland

Boris Johnson modtages med æresgarde i Berlin trods uenighed

Toby Melville/Reuters
Britisk premierminister bliver modtaget af militær æresgarde i den tyske hovedstad, men opnår næppe meget.

Premierminister Boris Johnson besøger onsdag Berlin på sin første udenlandsrejse som britisk regeringsleder.

Under drøftelser med forbundskansler Angela Merkel ventes han ifølge Reuters at gøre det klart, at medmindre hun går med til at ændre den foreliggende brexit-aftale, så vil briterne forlade EU uden en aftale den 31. oktober.

Trods tiltagende spændinger mellem Storbritannien og EU sagde Merkel tirsdag, at en "praktisk løsning" måske vil kunne findes på problemerne omkring den irske grænse og "bagstopperen" - den største hindring for et gennembrud.

Merkel sagde, at de 27 tilbageværende EU-lande er villige til at finde en sådan løsning, men hun gjorde det klart, at de ikke vil genåbne den brexitaftale, som blev forhandlet på plads sidste år.

Merkel sagde, at uanset hvilken vej briterne vælger, så vil EU arbejde tæt sammen med dem - økonomisk og sikkerhedspolitisk.

Johnson bliver ved sin ankomst i Berlin sent på dagen modtaget af en militær æresgarde.

Johnson, som er en førende "brexiteer", satser på, at truslen om en britisk udtræden uden en aftale vil overbevise Merkel og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, om, at EU i sidste øjeblik må komme ham i møde i hans krav om en anden aftale end den foreliggende.

Det store tyske dagblad Bild kalder Johnson for en "taber", som "bider i granit". Bladet mener, at Merkel allerede har afvist hans anmodning om nye forhandlinger.

Johnson, som kommer til Berlin forud for lørdagens G7-topmøde i Biarritz i Frankrig, sendte tidligere på ugen et brev til EU's præsident Donald Tusk. Her bad han om en ny løsning på spørgsmålene omkring den irske grænse og en ændret brexitaftale.

Dette blev kontant afvist af Tusk og flere andre repræsentanter for EU.

Politicos ledende Europa-korrespondent spurgte tirsdag "en højt placeret tysk regeringskilde om, hvad Tyskland vil tilbyde på brexit fronten.

– Ingenting, lød det kontante svar.

Torsdag rejser Johnson videre til Frankrig, hvor han skal mødes med præsident Emmanuel Macron.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skolepolitiker fra Venstre overvejer: Vil sende sit barn til privatskole i anden kommune

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Kolding

Fynslund gør klar til LAN-party

Annonce