Annonce
Tarm

Se video fra monsterregnen: Bork Festival overrasket af møgvejr samtidig med åbningen

Bork: Det er langt fra sikkert, at gæsterne på Bork Festival, vil skrive under på, at der ikke findes dårligt vejr, men kun forkert påklædning.

Festivalen blev onsdag eftermiddag taget med shortsene nede, da et pludseligt uvejr skyllede ind over festivalpladsen med regn og rusk. Det er blot det seneste af en række skybrud i løbet af den udstadige sommer anno 2019, men den faldt enormt uheldigt i Bork, da festivalen netop skulle til at åbne.

- Vi håber, det er ovre nu - det klarer op derude, men det kom lige pludseligt, siger Bork Festivals presseansvarlig Arne Enggaard Poulsen.

Annonce
Et pludseligt uvejr indfandt sig over Bork, kort før festivalpladsen skulle til at åbne. Foto: Jørgen Kirk

Håber, folk er i tørvejr

Der er faldet en del millimeter regn i løbet af kort tid, og den tørre jord kan have svært ved at opsuge så store mængder regnvand. Heldigvis har festivalen været godt forberedt:

- Der er dræn under hele festivalpladsen, og der ligger flis på steder med meget trafik, så der ligger ikke vand på overfladen nogen steder nu, siger Arne Enggaard Poulsen.

- Så længe, der ikke kommer mere, et der fint, tilføjer han.

Campingpladsen til festivalen åbnede allerede klokken 10.00, så der skulle være mulighed for, at de fleste gæster, der skal overnatte i telte, har fået slået disse op.

- Mange campister skulle være på plads, så de sidder forhåbentlig i tørvejr i deres telte, siger den presseansvarlige.

- Og så er vi priviligerede, at alle vores scener er overdækkede, så folk kan nyde festivalen i tørvejr.

Et pludseligt uvejr indfandt sig over Bork, kort før festivalpladsen skulle til at åbne. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fryser skyld i brand

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Haderslev

Rideudstyr stjålet

Annonce