Annonce
Tarm

Se video fra monsterregnen: Bork Festival overrasket af møgvejr samtidig med åbningen

Bork: Det er langt fra sikkert, at gæsterne på Bork Festival, vil skrive under på, at der ikke findes dårligt vejr, men kun forkert påklædning.

Festivalen blev onsdag eftermiddag taget med shortsene nede, da et pludseligt uvejr skyllede ind over festivalpladsen med regn og rusk. Det er blot det seneste af en række skybrud i løbet af den udstadige sommer anno 2019, men den faldt enormt uheldigt i Bork, da festivalen netop skulle til at åbne.

- Vi håber, det er ovre nu - det klarer op derude, men det kom lige pludseligt, siger Bork Festivals presseansvarlig Arne Enggaard Poulsen.

Annonce
Et pludseligt uvejr indfandt sig over Bork, kort før festivalpladsen skulle til at åbne. Foto: Jørgen Kirk

Håber, folk er i tørvejr

Der er faldet en del millimeter regn i løbet af kort tid, og den tørre jord kan have svært ved at opsuge så store mængder regnvand. Heldigvis har festivalen været godt forberedt:

- Der er dræn under hele festivalpladsen, og der ligger flis på steder med meget trafik, så der ligger ikke vand på overfladen nogen steder nu, siger Arne Enggaard Poulsen.

- Så længe, der ikke kommer mere, et der fint, tilføjer han.

Campingpladsen til festivalen åbnede allerede klokken 10.00, så der skulle være mulighed for, at de fleste gæster, der skal overnatte i telte, har fået slået disse op.

- Mange campister skulle være på plads, så de sidder forhåbentlig i tørvejr i deres telte, siger den presseansvarlige.

- Og så er vi priviligerede, at alle vores scener er overdækkede, så folk kan nyde festivalen i tørvejr.

Et pludseligt uvejr indfandt sig over Bork, kort før festivalpladsen skulle til at åbne. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Nøgle til vandværk blev stjålet

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce