Annonce
Aabenraa

Borte med blæsten: Christian mistede sin eftertragtede studenterhue

Både Christian Hørtoft Paulsen selv (t.h.) og sporhundefører Jens Christiansen med Figo har ledt efter studenterhuen. Indtil videre uden held. Foto: Jan Sternkopf
Dagene med studenterkørsel skulle have været festlige og fornøjelige. Det var de sådan set også for Christian Hørtoft Paulsen. Desværre mistede han sin hue under én af turene med studenterkørsel. End ikke sporhunden Figo kunne finde den igen.
Annonce

Varnæs: En afgangseksamen fra International Business College i Aabenraa er altså ikke det samme uden studenterhuen. Den hvide med blå kant. Det vil sige - Christian Hørtoft Paulsen fik godt nok sin hue, og han bar den med stolthed. Men nu er den pist væk. Borte med blæsten, i bogstaveligste forstand.

Annonce

Vindpust tog huen

- Vi kørte med studentervognen på åbent lad ad Kidingvej, da jeg stak hovedet ud over siden. Lige i det øjeblik kom der et vindpust, så huen røg af. Og bilen kunne ikke bare stoppe, så jeg kunne samle den op, fordi vi havde en stram tidsplan. Og netop den fredag var der et kraftigt blæsevejr, fortæller Christian Hørtoft Paulsen.

Godt nok var han i dagene efter selv ude for at gå ruten igennem i håb om at finde sin hue - foreløbig uden held.

Med næsen i sporet

Danmarks civile Hundeførerforening råder over en eftersøgningstjeneste, der kan tilkaldes gratis som en hjælp til at lede efter mistede ting: briller, høreapparater eller smykker. I sjældne tilfælde er sporhunde og deres hundefører også med til at lede efter forsvundne personer i samarbejde med politi og beredskab.

I tilfælde med studenterhuen rykkede Jens Christiansen og hans sporhund Figo ud. De bor i Felsted og kan kontaktes på telefon 2484 5740.

Der måtte hjælp til, tænkte hans mor, Trine Hørtoft Paulsen, og kontaktede derfor DcH's eftersøgningstjeneste, som sendte Jens Christiansen med sporhunden Figo ud på opgaven.

- Vi har været ruten igennem flere gange, desværre lykkedes det ikke. Vi troede ellers, at vi havde heldet med os - for en kvinde på traktor havde set en hue liggende i vejkanten. Vi fandt den da også, men den var lavet af pap, så glæden varede kort, fortæller Jens Christiansen.


Den har jo som sådan ingen betydning for andre, selv om den er eftertragtet. Sidste år gav den nemlig nogle steder enten gratis adgang til klubber eller rabatter på entré og drinks. Men fordi alt er lukket på grund af corona er den mulighed ligesom udelukket

Christian Hørtoft Paulsen, IBC-student årgang 2020


Han og den otte-årige schæfer Figo bliver ofte kaldt ud til folk, der enten har mistet briller eller høreapparater.

Christian Hørtoft Paulsens studenterhue, da den endnu sad på hans hovede. Foto: privat

- Som regel finder vi de mistede genstande. Det hænder dog også, at de befinder sig et helt andet sted end oplyst. Det kan være, at høreapparatet sidder fast i noget tøj, som nu hænger på en bøjle i skabet. Jeg havde et tilfælde med en kvinde, der havde mistet sin vielsesring. Vi søgte alle vegne, hvor hun havde været. Det viste sig, at den lå i hendes bærbare computer, som hun havde klappet sammen, fortæller Jens Christiansen.

Annonce

Eftertragtet hue

Christian Hørtoft Paulsen har endnu ikke opgivet håbet om at få huen tilbage.

- Den har jo som sådan ingen betydning for andre, selv om den er eftertragtet. Sidste år gav den nemlig nogle steder enten gratis adgang til klubber eller rabatter på entré og drinks. Men fordi alt er lukket på grund af corona er den mulighed ligesom udelukket, mener studenten.

Men det er da lidt "træls", at man ikke kan synliggøre bedriften overfor omverdenen.

Christian Hørtoft Paulsen hører derfor gerne fra folk, der ved, hvor huen er blevet af.

- Den er let genkendelig - hvid med blå kant. Med mit navn bagpå. Det er ikke så mange, der hedder det. Og så er der tilføjet en lille sentens samme sted: "Bestod sku, mor !!".

Oplysninger om huen kan gives til Christian Hørtoft Paulsen på mobil 26290401.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce