Annonce
Varde

Bosætning og investeringslyst udfordres i Varde Kommune

Annonce
Niels Christiansen (K). Arkivfoto: André Thorup

Læserbrev: Et flertal i Varde Byråd har i sagen om udvidelse og lovliggørelse af Nygaards Afrika i Lydum valgt at udfordre planloven.

Nygaards Afrika har søgt om at få lovliggjort de aktiviteter, som der i dag ikke er tilladelse til, og ejer ønsker at afholde musikarrangementer med tilhørende spisning og dans med op til 500 deltagere og at udvide med en campingplads med plads til 100 autocampere, 40 hytter og servicebygninger. Planerne lyder jo umiddelbart rigtig gode og initiativrige, men der er et problem.

Planloven angiver klart, at attraktioner, som dem Nygaards Afrika ønsker at få lovliggjort, ikke kan placeres i det åbne land. Planlovens mål er at sikre, at ”det åbne land” forbliver et åbent og uforstyrret landskab. Du skal med andre ord trygt kunne købe for eksempel et nedlagt landbrug uden at risikere, at der pludselig kan opføres et 24-7-”tivoli” på nabogrunden.

Derfor er denne sag vigtig for Det Konservative Folkeparti.

Uanset hvor meget vi ønsker vækst og udvikling i Varde kommune, så må det ikke ske på bekostning af hverken borgernes retssikkerhed, vores natur eller kommunens landskabsmæssige værdier. Gang på gang kommer vi skævt fra start - uden tilladelse, og uden at plangrundlaget er på plads. Det er ærgerligt, og hvor er det spild af tid og gode kræfter.

Det skal være trygt at bo og investere i Varde kommune. Vi skal kunne have tillid til, at både vores ejendomsret respekteres, og at vores investeringer sikres ved smidige, men også lovlige processer - uanset hvem man er!


Planloven angiver klart, at attraktioner, som dem Nygaards Afrika ønsker at få lovliggjort, ikke kan placeres i det åbne land.

Niels Christiansen (K)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Live fra Venstres landsmøde: Inger Støjberg får ordet, når Stephanie Lose tager over som næstformand

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Annonce