Annonce
Debat

Bosætningen er den største udfordring

Steen Holm Iversen. Foto: Henrik Reintoft

Vi bliver færre indbyggere i Varde kommune. Affolkningen af Varde kommune er et problem som skal tackles. Logikken er ret klar. Bliver vi færre indbyggere, så er der færre penge til ældrepleje, skoler, idræt og udvikling. På den korte bane bliver vi reddet af udligningsordningen, men den effekt holder ikke evigt, og der er intet, der peger på, at udviklingen fra 2020, hvor 333 borgere flyttede fra Varde kommune, er en døgnflue.

Bosætningen er dermed den største enkeltstående udfordring vi står overfor.

Det vi gør i dag, virker ikke. Den udfordring kan vi kun håndtere i fællesskab. Det er voldsomt utaknemmeligt, for jeg ved, at der er rigtig mange, der hver dag slås for at kunne tiltrække nye borgere til lige netop deres by. Desværre har vi været oppe mod nogle globale tendenser, hvor folk søger mod de store byer. Heldigvis er der noget, der peger på, at de er ved at vende. Høje boligpriser, øgede muligheder for hjemmearbejde, og naturligvis corona, har vendt op og ned på den verden vi kender.

Annonce

Det vi gør i dag, virker ikke. Derfor skal alle bolde skal op i luften og vi skal i fællesskab gentænke alle bosætningsinitiativer og finde nye veje sammen. Vi skal øge markedsføringen af Varde kommune, både overfor mulige nye borgere som overfor nye virksomheder.

Mennesker flytter efter stærke fællesskaber, kvalitet og bedre muligheder for at skabe sig en tilværelse i balance. Alt det har vi, men hvis det kun er os, der ved det, hjælper det ikke meget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce