Annonce
Sønderborg

Boserup dømt for at kalde sig advokat

Hans Boserup må først til august atter kalde sig advokat. Arkivfoto: Timo Battefeld
Den tidligere højt profilerede Sønderborg-advokat Hans Boserup har fået endnu en dom. Denne gang for at kalde sig advokat, selv om han er ved flere domme er frakendt retten til at drive advokatvirksomhed.

Sønderborg: Det er i strid med retsplejeloven at kalde sig advokat, når man ikke er det. Men selv om Hans Boserup i snart et halvt hundred år - og med tusindvis af retssager bag sig - har arbejdet som især forsvarsadvokat, så må han ikke kalde sig og markedsføre sig som advokat. Det må han ikke, fordi han 17. august 2016 blev frakendt retten til at udøve advokatvirksomhed i to år - den er siden forlænget med et år i yderligere en retssag.

Men Hans Boserup har markedsført sig som advokat på hjemmesiden www.advokathansboserup.dk i perioden 17. august 2016 til 21. februar 2018. Derfor er han tirsdag ved Retten i Sønderborg idømt 3000 kroner i bøde. Hans Boserup forklarede i retten, at han har haft 10-12 forskellige domænenavne, og han mente, at han havde gjort alt, der stod i hans magt for at fjerne alt med advokattitlen, der jo er en beskyttet titel. Det er Advokatsamfundet, der står bag anmeldelsen - både til Domæneklagenævnet, der i 2018 slettede hjemmesiden, og til Syd- & Sønderjyllands Politi. Det sker i februar 2018, efter at Hans Boserup ikke har reageret på en henvendelse fra Advokatsamfundet i december 2017.

- Vi er i en periode, hvor jeg rejser meget. Jeg har, som sagt, alle disse domænenavne, der slettes efterhånden efter dommen i august 2016. Men en bliver af ukendt grund ikke slettet. I har ikke fantasi til at forestille jer, hvor mange steder, jeg skal slette og smide ud. Det er domænenavne, men det er også brevpapir, gadeskilte, visitkort alt muligt, sagde Hans Boserup i retten.

- Jeg kan ikke skjule, at jeg har et bedre forhold til EDB end jeg har til kinesisk, men det er ikke ret meget. Jeg gør noget, og jeg gør så meget, jeg kan gøre, og som jeg mener, jeg skal gøre. Ja, jeg gør alt, jeg kan gøre. Men jeg kan ikke sige i dag, at jeg er sikker på, at det er fyldestgørende, sagde han.

Jeg kan ikke skjule, at jeg har et bedre forhold til EDB end jeg har til kinesisk, men det er ikke ret meget.

Hans Boserup, i retten

Atter advokat i august

Hans Boserup brugte foruden hjemmesiden advokatboserup også advokattitlen på en hjemmesiden mediator, og i øvrigt betegnede han sin enkeltmandsvirksomhed som Advokat Hans Boserup.

Boserup mistede retten til at kalde sig advokat efter at være dømt for brud på tavshedspligten fra et lukket retsmøde og for falsk forklaring for retten. Hans Boserup afsonede 60 dages fængsel med fodlænke. Han blev senere idømt yderligere 60 dages betinget fængsel for at viderebringe fortrolige oplysninger på Facebook og afsløre voldtægtsofres identitet. Den seneste dom blev stadfæstet i Vestre Landsret i juli 2018. Retssagerne mod Hans Boserup var udløbere af en voldtægtssag, hvor Hans Boserup var forsvarer for den tiltalte og senere dømte Fisnik Kriezi.

Hans Boserup oplyser til JydskeVestkysten, at han vil læse dommen, inden han eventuelt vil kommentere den.

Fra 17. august 2019 må Hans Boserup atter kalde sig advokat.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Kom med indenfor: Unikt eller kitsch - Johanns hus er ikke som alle andres

Varde For abonnenter

Frygteligt syn mødte landmand: Skambidt kvie aflivet efter formodet ulveangreb på Skallingen

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Navne For abonnenter

Forfatter Jakob Hero maler med ord: Inspirationen kommer fra en sønderjysk provinsby

Sønderborg

Se hvordan du kan komme til at bo: 38 nye klimavenlige boliger er på vej i Vollerup

Annonce