Annonce
Esbjerg

Bowies sange bliver til danseforestilling i Musikhuset Esbjerg

Black Box Dance Company har udvalgt Bowie-sange, der handler om menneskets skrøbelighed, magt og afmagt og livets øjeblikkelighed. PR-foto

Esbjerg: "A Space in the Dark" er en forestilling med musik, tekster og sange af David Bowie, som danse-ensemblet Black Box Dance Company opfører i Musikhuset Esbjerg tirsdag 12. november.

Syv dansere mødes til gravøl. Festen er slut. Nu tager de publikum med på en poetisk rejse fra fuldkommenhed til muld.

"A Space in the Dark" udfolder sig til både velkendte og mindre kendte sange af David Bowie og musik af Henrik Munch, kendt fra det danske band Sorten Muld.

David Bowie efterlod en rigdom af musik, der favner både menneskets og livets mange facetter og har en evne til at ramme et publikum på tværs af generationer.

Black Box Dance Company har udvalgt numre, der alle dækker over et fælles tema om menneskets skrøbelighed, magt og afmagt og livets øjeblikkelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce