Annonce
Varde

Bowlingkrigen ender i fred og fordragelighed

Som alle andre er folk, der spiller bowling i foreninger, berettiget til lokaletilskud. Så nu er bowlinghallen reddet i Varde Fritidscenter.

VARDE: Det vil i fremtiden fortsat være muligt at tage kegler i bowlinghallen i Varde Fritidscenter. Der indføres nu et lokaletilskud fra årsskiftet fra kommunen, mens bowlingspillerne årligt i gennemsnit selv må betale ekstra 240 kroner for at spille bowling.

Direktør Jesper Brodersen fra Varde Fritidscenter lagde selv sidste forår op til at lukke bowlinghallen, da fritidscenteret mister et årligt kommunetilskud på 200.000 kroner til drift af bowlinghallen.

Det fik især de mange pensionistforeninger til at gøre oprør, hvilket kom noget bag på Jesper Brodersen. En hær på 300 pensionister.

- Det havde jeg undervurderet. De nægter at dø. De vil spille bowling. Og nu falder det positiv ud, siger Jesper Brodersen.

Ros til general

En af bannerførerne i bowlingkrigen var Gerda Staal, formand for Varde Efterløns- & Pensionistforening. De spiller både tirsdag og torsdag med op til 45 deltagere, der hver gang må smide en flad femmer mere for at spille bowling i en time. Fra 55 til 60 kroner.

- Det er pensionister, der går op i det med liv og sjæl. Vi har en på 92 år. Hvad skulle han ellers give sig til. Vi sidder jo ikke i lægehuset, når vi får gode oplevelser, siger Gerda Staal.

Hun roser generalen i bowlingkrigen, Kristian Broeng, der er kasserer i Varde Bowlingklub. Han har samlet trådene, som betyder, at flere små pensionistforeninger lægges ind under bowlingklubben, hvorved det undgår det administrative bøvl.

- Vi er taknemmelige for, at Varde Kommune nu giver et lokaltilskud. Det er med til at redde bowlingen i Varde, siger Kristian Broeng.

For det var først efter forårsoprøret, at politikerne besluttede, at bowling kom på listen over at kunne modtage lokaletilskud. Ho Bowlingklub får som den første bowlingklub lokaletilskud.

Lokaltilskud

For at kunne få lokaletilskud skal en forening opfylde kravene til folkeoplysning og være godkendt af politikerne.


  • Lokaletilskuddet til bowlinghallen er 475 kroner per time. Kommunen betaler 356,25 kroner, mens medlemmer betaler 118,75 kroner.

  • Nogle foreninger tager fem kroner mere per gang, andre 240 kroner mere i årligt kontingent, der dækker foreningers ekstrapris på 118,75 kroner per time.
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Sønderborg For abonnenter

To drenge slog, trampede og hoppede på jævnaldrende i park: Begge skal i fængsel og fjernes fra Sønderborg

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce