Annonce
Varde

Bowlingkrigen ender i fred og fordragelighed

Som alle andre er folk, der spiller bowling i foreninger, berettiget til lokaletilskud. Så nu er bowlinghallen reddet i Varde Fritidscenter.

VARDE: Det vil i fremtiden fortsat være muligt at tage kegler i bowlinghallen i Varde Fritidscenter. Der indføres nu et lokaletilskud fra årsskiftet fra kommunen, mens bowlingspillerne årligt i gennemsnit selv må betale ekstra 240 kroner for at spille bowling.

Direktør Jesper Brodersen fra Varde Fritidscenter lagde selv sidste forår op til at lukke bowlinghallen, da fritidscenteret mister et årligt kommunetilskud på 200.000 kroner til drift af bowlinghallen.

Det fik især de mange pensionistforeninger til at gøre oprør, hvilket kom noget bag på Jesper Brodersen. En hær på 300 pensionister.

- Det havde jeg undervurderet. De nægter at dø. De vil spille bowling. Og nu falder det positiv ud, siger Jesper Brodersen.

Ros til general

En af bannerførerne i bowlingkrigen var Gerda Staal, formand for Varde Efterløns- & Pensionistforening. De spiller både tirsdag og torsdag med op til 45 deltagere, der hver gang må smide en flad femmer mere for at spille bowling i en time. Fra 55 til 60 kroner.

- Det er pensionister, der går op i det med liv og sjæl. Vi har en på 92 år. Hvad skulle han ellers give sig til. Vi sidder jo ikke i lægehuset, når vi får gode oplevelser, siger Gerda Staal.

Hun roser generalen i bowlingkrigen, Kristian Broeng, der er kasserer i Varde Bowlingklub. Han har samlet trådene, som betyder, at flere små pensionistforeninger lægges ind under bowlingklubben, hvorved det undgår det administrative bøvl.

- Vi er taknemmelige for, at Varde Kommune nu giver et lokaltilskud. Det er med til at redde bowlingen i Varde, siger Kristian Broeng.

For det var først efter forårsoprøret, at politikerne besluttede, at bowling kom på listen over at kunne modtage lokaletilskud. Ho Bowlingklub får som den første bowlingklub lokaletilskud.

Lokaltilskud

For at kunne få lokaletilskud skal en forening opfylde kravene til folkeoplysning og være godkendt af politikerne.


  • Lokaletilskuddet til bowlinghallen er 475 kroner per time. Kommunen betaler 356,25 kroner, mens medlemmer betaler 118,75 kroner.

  • Nogle foreninger tager fem kroner mere per gang, andre 240 kroner mere i årligt kontingent, der dækker foreningers ekstrapris på 118,75 kroner per time.
Annonce
Varde For abonnenter

Trods aftale: Varde får de fleste møllegener, men lovgivningen sikrer Ringkøbing-Skjern de fleste møllemillioner

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce