Annonce
Vejen

Boye forsøgte at få bevilling til billedskole på åbent møde

Byrådsmedlem Martin Boye forsøgte forgæves at få punktet omkring en forøgelse af driftsbevillingen til Billedskolen flyttet fra lukket til den åbne dagsorden. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Liberal Alliances Martin Boye havde gerne set, at politikerne kunne have foretaget en åben debat omkring forhøjelsen af driftstilskuddet til Billedskolen. Men han kom ikke igennem med sit ønske.

Vejen: Liberal Alliances byrådsmedlem Martin Boye forsøgte i slutningen af september at få en opdeling af sagen med fondsgaven til Vejen Kunstmuseum og kravet om en øget driftsbevilling til Billedskolen.

Da sagen omkring fondsgaven og erhvervelsen af det gamle elværk i Lindegade var på dagsordenen i Udvalget for sundhed, kultur og fritid den 26. september, stemte Martin Boye som den eneste imod.

Martin Boye har i en mail til forvaltningsdirektør Morten Oldrup appelleret til, at punktet blev opdelt i to selvstændige sager:

I mailen hedder det: - Det giver sig selv, at sager omkring opkøb af specifikke ejendomme skal være lukket. Men det giver ikke sig selv, at debatten om driftsbevillinger skal være det. Forudsætningen for at Vejen Kommune skal erhverve en bygning hviler på byrådets beslutning om, hvorvidt man ønsker at bevilge flere penge til driften af Vejen Billedskole. Derfor ønsker jeg, at vi kan tage en åben debat i byrådet omkring, hvorvidt vi mener, at Vejen Billedskole skal have forhøjet deres årlige driftsbudget med 400.000 kroner. Det har en stor betydning for vores stramme budget.

Annonce
Forholdet omkring fondsmomsen burde være fremgået af indstillingen, allerede da vi behandlede det i Udvalget for sundhed, kultur og fritid.

Martin Boye, byrådsmedlem for Liberal Alliance

Kendte ikke til fondsmoms

Men Martin Boye kom ikke igennem med sit ønske. Punktet forblev på den lukkede dagsorden, og da byrådet behandlede punktet, var det kun Maya Ryom fra Enhedslisten, der stemte imod.

På byrådsmødet valgte Martin Boye at stemme for.

- Jeg stemte for forslaget på byrådsmødet, da den kommende entreindtægt, som jeg havde fået indført af andre årsager, ville kunne finansiere det ekstra driftstilskud, som der helt tydeligt var et larmende flertal for, understreger Martin Boye.

LA-politikeren erkender, at han ikke kendte til forholdene med fondsmomsen, før det blev bragt på bane af løsgængeren Anni Grimm i byrådssalen ved andenbehandlingen af budgettet i sidste uge.

- Forholdet omkring fondsmomsen burde være fremgået af indstillingen, allerede da vi behandlede det i Udvalget for sundhed, kultur og fritid, mener Martin Boye.

Fondsmomsen udgør 17,5 procent af fondsgaven på fem millioner kroner. Det svarer til 875.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce