Annonce
Vejen

Boye forsøgte at få bevilling til billedskole på åbent møde

Byrådsmedlem Martin Boye forsøgte forgæves at få punktet omkring en forøgelse af driftsbevillingen til Billedskolen flyttet fra lukket til den åbne dagsorden. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Liberal Alliances Martin Boye havde gerne set, at politikerne kunne have foretaget en åben debat omkring forhøjelsen af driftstilskuddet til Billedskolen. Men han kom ikke igennem med sit ønske.
Annonce

Vejen: Liberal Alliances byrådsmedlem Martin Boye forsøgte i slutningen af september at få en opdeling af sagen med fondsgaven til Vejen Kunstmuseum og kravet om en øget driftsbevilling til Billedskolen.

Da sagen omkring fondsgaven og erhvervelsen af det gamle elværk i Lindegade var på dagsordenen i Udvalget for sundhed, kultur og fritid den 26. september, stemte Martin Boye som den eneste imod.

Martin Boye har i en mail til forvaltningsdirektør Morten Oldrup appelleret til, at punktet blev opdelt i to selvstændige sager:

I mailen hedder det: - Det giver sig selv, at sager omkring opkøb af specifikke ejendomme skal være lukket. Men det giver ikke sig selv, at debatten om driftsbevillinger skal være det. Forudsætningen for at Vejen Kommune skal erhverve en bygning hviler på byrådets beslutning om, hvorvidt man ønsker at bevilge flere penge til driften af Vejen Billedskole. Derfor ønsker jeg, at vi kan tage en åben debat i byrådet omkring, hvorvidt vi mener, at Vejen Billedskole skal have forhøjet deres årlige driftsbudget med 400.000 kroner. Det har en stor betydning for vores stramme budget.

Forholdet omkring fondsmomsen burde være fremgået af indstillingen, allerede da vi behandlede det i Udvalget for sundhed, kultur og fritid.

Martin Boye, byrådsmedlem for Liberal Alliance

Annonce

Kendte ikke til fondsmoms

Men Martin Boye kom ikke igennem med sit ønske. Punktet forblev på den lukkede dagsorden, og da byrådet behandlede punktet, var det kun Maya Ryom fra Enhedslisten, der stemte imod.

På byrådsmødet valgte Martin Boye at stemme for.

- Jeg stemte for forslaget på byrådsmødet, da den kommende entreindtægt, som jeg havde fået indført af andre årsager, ville kunne finansiere det ekstra driftstilskud, som der helt tydeligt var et larmende flertal for, understreger Martin Boye.

LA-politikeren erkender, at han ikke kendte til forholdene med fondsmomsen, før det blev bragt på bane af løsgængeren Anni Grimm i byrådssalen ved andenbehandlingen af budgettet i sidste uge.

- Forholdet omkring fondsmomsen burde være fremgået af indstillingen, allerede da vi behandlede det i Udvalget for sundhed, kultur og fritid, mener Martin Boye.

Fondsmomsen udgør 17,5 procent af fondsgaven på fem millioner kroner. Det svarer til 875.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Kolding

Bookingerne vælter ind hos Huset i Hejls: - Vi kommer jo nok til at inddrage min datters værelse også

Annonce