Annonce
Billund

Boye Habekost efter 25 år på Hotel Legoland: Det skulle bare lige have været for en enkelt sommer

Boye Habekost. PR foto

Billund: Det skulle bare lige have været for en enkelt sommer, jobbet som natportier på Hotel Legoland. Men nu har Boye Habekost foreløbig været ansat i 25 år.

I sin tid blev han ansat af Karen Lassen efter at have været ansat i en møbelforretning i Vejle. Men da en kompagnon trak sig, stod Boye Habekost uden arbejde, og det var ikke særlig godt, for han og fru Jane havde lige købt et rækkehus, og sønnen Jesper var kommet til verden i 1992.

Man rejser ikke fra en god chef, siger Boye Habekost ifølge en pressemeddelelse, og sender en hentydning til Karen Lassen, der i sin tid ansatte ham. Sammen med gode kolleger og glade gæster har hun betydet, at Boye Habekost blev hængende i det job, der skulle have været midlertidigt.

Når Boye Habekost ikke passer på hotellet, er han aktiv på fodboldbanen i Vejle Boldklub. Familien omfatter foruden Jane og Jesper også børnene Michal og Mette og barnebarnet Magnus. Alle børn er flyttet hjemmefra, men Manse på tre år - en Berner Sennen hund - bor sammen med Boye og Jane i huset i Billund.

Boye Habekosts 25-års jubilæum bliver fejret med en åben reception fredag 16. august klokken 11.00 i restaurant Pirate Ship i Legoland. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce