Annonce
Esbjerg

BP-Klubben holder jubilæumsfest på Sydvesten

BP-Klubbens formand, Bent O. Jeppesen og det ældste medlem, 91-årige Walter Quitzau, med et maleri af spejderbevægelses stifter, Baden-Powell. Billedet er taget ved Spejdercenter Esbjerg på Slåenvej, hvor maleriet hænger i lokalerne. Foto: Per Benny Paulsen
I 25 år i træk har klubben, der er opkaldt efter spejderbevægelsens stifter Baden-Powell, holdt sine møder på restauranten på havnen.
Annonce

Esbjerg: BP-Klubben har intet med British Petroleum at gøre, men er opkaldt til ære for spejderbevægelsens stifter, Baden-Powell.

Tirsdag den 15. september kan medlemmerne se frem til en hyggelig aften på Restaurant Sydvesten på havnen, hvor der holdes jubilæumsfest, idet Sydvesten i de sidste 25 år har været base for klubbens årlige møder.

- Vi er meget glade for Sydvesten, fortæller klubbens formand gennem 31 år, Bent O. Jeppesen.

Han er 69 år, født i Ringkøbing og kom til Esbjerg i 1970 og har i mange år arbejdet ved Told og Skat. Han blev i øvrigt selv spejder i sin fødeby i 1958.

Annonce

Tidligere spejdere

BP-klubben består af tidligere spejdere og blev stiftet den 21. august 1962 af en kreds af grønne KFUM-spejdere med Esbjergs store erhvervsmand og mæcen, Tage Sørensen, i spidsen sammen med andre kendte navne som Jens-Bjerre Madsen fra Viking og skotøjshandler Børge Nissen.

- BP-Klubbens formål er at være en tjenesteklub for de grønne spejdere i Esbjerg, og klubbens medlemmer består fortrinsvis af tidligere grønne spejdere fra Esbjerg og opland, men man kan også blive medlem, hvis man blot er spejder-interesseret, oplyser Bent O. Jeppesen.

Annonce

Ældste medlem er 91 år

Klubben har 30 medlemmer, som er mellem 37 og 91 år. Det yngste medlem er Carsten Villadsen og den ældste Walter Quitzau. BP-Klubben har også et medlem, som er næsten lige så gammel som Walther, nemlig Kristian Skammelsen på 89 år.

Der holdes ni årlige møder på Sydvesten, og til alle møder inviteres en gæst, som kan fortælle om et emne af interesse for klubbens medlemmer. Interessen spænder vidt lige fra lokalhistorie til erhverv og energi, spændende oplevelser fra rejser og ture og til sociale forhold.

Udover de ni møder har klubben også en årlig tur i maj til Jens Granes hus i Marbæk, hvor medlemmerne gør huset klar til sæsonen. Huset er opkaldt efter stifteren af KFUM-spejderne i Danmark.

De tidligere spejdere yder økonomisk støtte til flere spejderhytter og til Spejdercenter Esbjerg, der er en sammenslutning af spejdergrupper fra Esbjerg og opland. Spejdercenter Esbjerg har base på Slåenvej 7-9, hvor spejderne råder over et areal på flere tusinde kvadratmeter. Ejendommen på stedet udlejes af en ejendomsfond under KFUM-spejderne i Esbjerg, og Bent O. Jeppesen er også formand for ejendomsfonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce