Annonce
Tønder

Brændende bil bragte bygning i fare

Arkivfoto: Michael Bager

TØNDER: En bilbrand i en garage til en industribygning på Grønnevej i Tønder, udviklede sig mandag formiddag til en større indsats for det lokale brand- og redningsberedskab.

Brandalarmen fra Tønder Jobværksted lød klokken cirka 9.30.

- Der var brand i en bil i en garage. Vi fik at vide, at der befandt sig trykflasker i bygningen. Dem fik vi ud, og kunne derefter angribe ilden fra to sider, fortæller indsatsleder ved Brand og Redning Sønderjylland, Thomas Lund Sørensen, Tønder.

Bilen udbrændte, men værre var det, at flammerne havde bredt sig til tagkonstruktionen og var i fare for at brede sig til den øvrige del af bygningen. Slukningsindsatsen stod herefter på i næsten fire timer. Først klokken 14.30 kunne indsatslederen sende sit mandskab hjem.

- Garagen er hårdt medtaget, og der er røg- og sodskader i hele bygningen, lyder det fra indsatslederen.

Årsagen til bilbranden, der startede hele miseren, skal undersøges nærmere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce