Annonce
Tønder

Brændende bil bragte bygning i fare

Arkivfoto: Michael Bager

TØNDER: En bilbrand i en garage til en industribygning på Grønnevej i Tønder, udviklede sig mandag formiddag til en større indsats for det lokale brand- og redningsberedskab.

Brandalarmen fra Tønder Jobværksted lød klokken cirka 9.30.

- Der var brand i en bil i en garage. Vi fik at vide, at der befandt sig trykflasker i bygningen. Dem fik vi ud, og kunne derefter angribe ilden fra to sider, fortæller indsatsleder ved Brand og Redning Sønderjylland, Thomas Lund Sørensen, Tønder.

Bilen udbrændte, men værre var det, at flammerne havde bredt sig til tagkonstruktionen og var i fare for at brede sig til den øvrige del af bygningen. Slukningsindsatsen stod herefter på i næsten fire timer. Først klokken 14.30 kunne indsatslederen sende sit mandskab hjem.

- Garagen er hårdt medtaget, og der er røg- og sodskader i hele bygningen, lyder det fra indsatslederen.

Årsagen til bilbranden, der startede hele miseren, skal undersøges nærmere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce