Annonce
Haderslev

Brændende mand efterlyses efter påsat bilbrand

Brandfolk og politi var hurtigt på stedet. Men to formodede gerningsmænd slap væk. Den ene mand i brændt tøj. Måske har han også forbrændinger. Foto: Brand & Redning Sønderjylland
To mænd stak af, og en bil kørte hurtigt væk natten til tirsdag i Storegade. Spinkel mand satte ild til sit eget ærme og bukseben.

SOMMERSTED: Omkring klokken 00.20 tirsdag blev der sat ild til en bil parkeret bag Storegade 119. I den forbindelse så et vidne, at en mand stod helt tæt på, da der gik ild i bilen.

Men han var åbenbart så uforsigtig med tændvæsken, at der gik ild i hans højre ærme og bukseben.

Den brændende mand løb derefter mod sydøst ind i noget buskads. Det er uklart, hvordan han fik slukket ilden, og om han kom til skade.

En anden mand blev også set løbe væk i forbindelse med branden. Lidt efter kørte en bil mod nordøst ad Storegade med meget høj fart. Begge mænd kan have siddet i den.

Den brændende mand beskrives som spinkel og iført en sort hættetrøje. Han havde muligvis cowboybukser på.

Bilen udbrændte. Det var en uregistreret Mercedes, som havde stået i baggården i nogen tid. Men det gik også ud over den personbilbil, der stod parkeret lige ved siden af. Den blev svitset på den ene side, baglygterne smeltede og bagruden sprang.

Sommersted Frivillige Brandværn rykkede ud. Der kom også en stigevogn fra Haderslev, men det var fordi, meldingen først gik på, at det var en bygningsbrand. Men der skete ikke noget med bygningen. Stigevognen blev sendt hjem med det samme.

Meldingen gik også på, at der var brand i nummer 112. Men det var bag genbrugsbutikken i nummer 119, bilen brændte.

Politiet afspærrede gerningsstedet med henblik på tekniske undersøgelser.

Oplysninger om episoden kan gives til politiet på telefon 114.

Tirsdag klokken 15.30 havde politiets vagtchef ikke nyt i sagen.

Annonce
Bilen blev sat i brand her bag genbrugsbutikken. Foto: Google
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce