Annonce
Haderslev

Brændende mand efterlyses efter påsat bilbrand

Brandfolk og politi var hurtigt på stedet. Men to formodede gerningsmænd slap væk. Den ene mand i brændt tøj. Måske har han også forbrændinger. Foto: Brand & Redning Sønderjylland
To mænd stak af, og en bil kørte hurtigt væk natten til tirsdag i Storegade. Spinkel mand satte ild til sit eget ærme og bukseben.

SOMMERSTED: Omkring klokken 00.20 tirsdag blev der sat ild til en bil parkeret bag Storegade 119. I den forbindelse så et vidne, at en mand stod helt tæt på, da der gik ild i bilen.

Men han var åbenbart så uforsigtig med tændvæsken, at der gik ild i hans højre ærme og bukseben.

Den brændende mand løb derefter mod sydøst ind i noget buskads. Det er uklart, hvordan han fik slukket ilden, og om han kom til skade.

En anden mand blev også set løbe væk i forbindelse med branden. Lidt efter kørte en bil mod nordøst ad Storegade med meget høj fart. Begge mænd kan have siddet i den.

Den brændende mand beskrives som spinkel og iført en sort hættetrøje. Han havde muligvis cowboybukser på.

Bilen udbrændte. Det var en uregistreret Mercedes, som havde stået i baggården i nogen tid. Men det gik også ud over den personbilbil, der stod parkeret lige ved siden af. Den blev svitset på den ene side, baglygterne smeltede og bagruden sprang.

Sommersted Frivillige Brandværn rykkede ud. Der kom også en stigevogn fra Haderslev, men det var fordi, meldingen først gik på, at det var en bygningsbrand. Men der skete ikke noget med bygningen. Stigevognen blev sendt hjem med det samme.

Meldingen gik også på, at der var brand i nummer 112. Men det var bag genbrugsbutikken i nummer 119, bilen brændte.

Politiet afspærrede gerningsstedet med henblik på tekniske undersøgelser.

Oplysninger om episoden kan gives til politiet på telefon 114.

Tirsdag klokken 15.30 havde politiets vagtchef ikke nyt i sagen.

Annonce
Bilen blev sat i brand her bag genbrugsbutikken. Foto: Google
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce