Annonce
Haderslev

Brændende mand efterlyses efter påsat bilbrand

Brandfolk og politi var hurtigt på stedet. Men to formodede gerningsmænd slap væk. Den ene mand i brændt tøj. Måske har han også forbrændinger. Foto: Brand & Redning Sønderjylland
To mænd stak af, og en bil kørte hurtigt væk natten til tirsdag i Storegade. Spinkel mand satte ild til sit eget ærme og bukseben.

SOMMERSTED: Omkring klokken 00.20 tirsdag blev der sat ild til en bil parkeret bag Storegade 119. I den forbindelse så et vidne, at en mand stod helt tæt på, da der gik ild i bilen.

Men han var åbenbart så uforsigtig med tændvæsken, at der gik ild i hans højre ærme og bukseben.

Den brændende mand løb derefter mod sydøst ind i noget buskads. Det er uklart, hvordan han fik slukket ilden, og om han kom til skade.

En anden mand blev også set løbe væk i forbindelse med branden. Lidt efter kørte en bil mod nordøst ad Storegade med meget høj fart. Begge mænd kan have siddet i den.

Den brændende mand beskrives som spinkel og iført en sort hættetrøje. Han havde muligvis cowboybukser på.

Bilen udbrændte. Det var en uregistreret Mercedes, som havde stået i baggården i nogen tid. Men det gik også ud over den personbilbil, der stod parkeret lige ved siden af. Den blev svitset på den ene side, baglygterne smeltede og bagruden sprang.

Sommersted Frivillige Brandværn rykkede ud. Der kom også en stigevogn fra Haderslev, men det var fordi, meldingen først gik på, at det var en bygningsbrand. Men der skete ikke noget med bygningen. Stigevognen blev sendt hjem med det samme.

Meldingen gik også på, at der var brand i nummer 112. Men det var bag genbrugsbutikken i nummer 119, bilen brændte.

Politiet afspærrede gerningsstedet med henblik på tekniske undersøgelser.

Oplysninger om episoden kan gives til politiet på telefon 114.

Tirsdag klokken 15.30 havde politiets vagtchef ikke nyt i sagen.

Annonce
Bilen blev sat i brand her bag genbrugsbutikken. Foto: Google
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce