Annonce
Kolding

Brødfabrik vil levere kanelsnegle og pølsehorn direkte til hoveddøren: Det gør os mindre sårbare

Brødfabrikken Easyfood tester lige nu salg til private, og i starten af det nye år håber virksomheden at lancere en webshop. - Vi tror, at der er flere og flere, der får øjnene op for den her måde at handle, og folk vil gerne betale for kvalitet, der serveres ved hoveddøren, siger administrerende direktør Flemming Paasch. Arkivfoto: Søren Gylling
Coronakrisen betød, at store dele af omsætningen forsvandt. Derfor vil brødfabrikken i fremtiden også levere til private. - Folk vil gerne betale for kvalitet, der serveres ved hoveddøren, siger administrerende direktør Flemming Paasch.

Kolding: Fødevarer leveret til døren vil vokse voldsomt de kommende år. Så nu vil Easyfood også have en del af kagen, lyder det fra administrerende direktør Flemming Paasch.

- Vi har undersøgt markedet, og det med at få leveret til hjemmet har fået et boost under coronakrisen. Vi tror, at der er flere og flere, der får øjnene op for den her måde at handle på, og folk vil gerne betale for kvalitet, der serveres ved hoveddøren, siger Flemming Paasch.

Easyfood har siden opstarten solgt brød, kage og pølsehorn til blandt andet store cafekæder og tankstationer. Men under coronakrisen faldt salget markant. I stedet for at tælle salget af blandt andet pølsehorn i millioner, så gik salget stort set i stå, fortæller administrerende direktør Flemming Paasch.

Annonce


Vi har store forventninger. Coronakrisen har samtidig vist os, at vi er sårbare, når hele business to business-markedet lukker ned. Den sårbarhed skal vi ud over

Flemming Paasch, administrerende direktør Easyfood


Coronakrisen betød, at virksomheden sendte 57 medarbejdere hjem med lønkompensation, og i starten af juni forlod virksomheden ordningen og fyrede 13 ansatte. Men midt i krisen har virksomheden også tænkt offensivt, og virksomheden tester frem til onsdag en løsning, hvor private kan bestille blandt andet en "sommerferiekasse" med kager, ”bag selv-kassen” eller muligheden for selv at blande en kasse med brødprodukter.

Så skal kunderne selv hente kassen på fabrikken i Kolding fredag i næste uge og ligge produkterne i fryseren, til de skal spises.

Sælges til markedspris

På længere sigt er ambitionen, at virksomheden i det nye år vil sælge brødkasser, der bliver leveret direkte til døren over hele landet. På længere sigt overvejer man også at tilbyde abonnementer i stil med måltidskasserne.

- Da coronakrisen ramte, delte vi virksomheden i to hold. Det defensive, der kiggede på driften, og et offensivt, der skulle se på nye muligheder. Det her er en idé fra den offensive del. Pludselig var kunderne jo væk, siger administrerende direktør Flemming Paasch.

Virksomheden har tidligere haft lagersalg til private, men det har aldrig været en del af forretningsstrategien, men det var primært for at undgå madspild. Nu forventer direktøren, at webshoppen bliver en vigtig del af forretningen, uden at han dog vil sætte konkrete tal på.

Hvilke betænkeligheder er der i forhold til, at I nu skal sælge til private?

- Nu har vi i mange år solgt produkterne på et lagersalg, og her sælger vi ikke til markedsprisen. Det handler om, at produkterne ikke skal gå til spilde. Nu bliver de solgt til markedsprisen, og derfor er vi spændte på, hvordan forbrugerne reagerer. Vil folk betale det, det koster? siger Flemming Paasch.

Annonce

Mindre sårbare

Hvordan spiller det sammen med erhvervskunderne?

- Vi har jo haft en bevidst strategi om at fokusere på business to business. Vi har ikke nogle  private kunder, så derfor konkurrerer vi ikke med vores nuværende kunder. Du kan ikke købe en pose kanelsnegle fra Easyfood i supermarkedet, siger Flemming Paasch.

Hvad er jeres forventninger til det her forretningsområde?

- Vi har store forventninger. Coronakrisen har samtidig vist os, at vi er sårbare, når hele business to business-markedet lukker ned. Den sårbarhed skal vi ud over, siger Flemming Paasch.

Kort om Easyfood

Norske Orkla købte i december 2018 90 procent af Easyfood, der producerer brødprodukter på fabrikken i Kolding. Administrerende direktør i Easyfood Flemming Paasch ejer de sidste 10 procent. Virksomheden beskæftiger samlet knap 140 ansatte i Kolding, hvor der knap 100 produktionsmedarbejdere. Læs mere på brødkassen på www.brodkasse.dk

Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce