x
Annonce
Aabenraa

Brødgigant lukker for bake-off: Ni ansatte bliver sendt hjem

Direktøren for Kohberg, René Normann Christensen, beklager, at det har været nødvendigt at sende medarbejdere hjem. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Som følge af et brat fald i efterspørgslen på blandt andet wienerbrød lukker Kohberg midlertidigt sin bake-off-afdeling i Bolderslev.

Bolderslev: Kohbergs bagere har travlt for tiden. Mange danskere arbejder hjemme på grund corona-krisen, og derfor skal der mere brød på bordet i hjemmet. Efterspørgslen i detailhandlen er således øget markant.

Til gengæld står det sløjt til på det professionelle marked, både på hjemmemarkedet og på eksportmarkederne. Det skyldes nedlukningen af de mange restauranter og kantiner verden over.

Det betyder, at Kohberg nu midlertidigt lukker sin bake-off-afdeling fra på mandag og foreløbig frem til den 13. april. Bake-off-bageriet i Bolderslev beskæftiger 17 personer. Otte ansatte omplaceres til andre opgaver, mens ni ansatte sendes hjem på dagpenge i overensstemmelse med en aftale mellem Dansk Industri (DI) og Fødevareforbundet NNF.

- Nedlukningen af bake-off er utroligt trist, både for de berørte medarbejdere og for resten af Kohberg. Men der er ikke tale om fyringer. Vi vil gerne have de hjemsendte medarbejdere tilbage igen, siger René Normann Christensen, administrerende direktør i Kohberg Bakery Group.

Annonce
Det er umuligt at sige noget om, hvad der sker efter påske, og det er også umuligt at sige, om det vil ramme andre afdelinger.

René Normann Christensen, direktør

Alle er orienteret

Alle medarbejdere blev onsdag orienteret om nedlukningen, og ifølge René Normann Christensen var der ikke andet at gøre.

- Desværre er efterspørgslen på vores frosne wienerbrød, som især de professionelle køkkener gør brug af, stort set forsvundet, og derfor er vi nødt til at reagere med et midlertidigt stop. Vi håber selvfølgelig, at det kun bliver for en kort periode, siger han.

Nedlukningen af bake-off-afdelingen hos Kohberg gælder frem til afslutningen af påsken. Hvad der derefter sker, tør René Normann Christensen ikke spå om på nuværende tidspunkt.

- Det er umuligt at sige noget om, og det er også umuligt at sige, om det vil ramme andre afdelinger. Vi har brug for, at Danmark snart lukker op igen, siger han.

Kohberg Bakery Group

  • Kohberg Bakery Group er det største danskejede bageri og har i 50 år leveret bagerbrød til danskerne.
  • Hovedsædet ligger i Bolderslev, og de to øvrige bagerier ligger i Haderslev og Høje Taastrup.
  • Virksomheden har 550 ansatte, hvoraf 80 er uddannede bagere.
  • Kilde: Kohberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce