Annonce
Aabenraa

Brødgigant lukker for bake-off: Ni ansatte bliver sendt hjem

Direktøren for Kohberg, René Normann Christensen, beklager, at det har været nødvendigt at sende medarbejdere hjem. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Som følge af et brat fald i efterspørgslen på blandt andet wienerbrød lukker Kohberg midlertidigt sin bake-off-afdeling i Bolderslev.
Annonce

Bolderslev: Kohbergs bagere har travlt for tiden. Mange danskere arbejder hjemme på grund corona-krisen, og derfor skal der mere brød på bordet i hjemmet. Efterspørgslen i detailhandlen er således øget markant.

Til gengæld står det sløjt til på det professionelle marked, både på hjemmemarkedet og på eksportmarkederne. Det skyldes nedlukningen af de mange restauranter og kantiner verden over.

Det betyder, at Kohberg nu midlertidigt lukker sin bake-off-afdeling fra på mandag og foreløbig frem til den 13. april. Bake-off-bageriet i Bolderslev beskæftiger 17 personer. Otte ansatte omplaceres til andre opgaver, mens ni ansatte sendes hjem på dagpenge i overensstemmelse med en aftale mellem Dansk Industri (DI) og Fødevareforbundet NNF.

- Nedlukningen af bake-off er utroligt trist, både for de berørte medarbejdere og for resten af Kohberg. Men der er ikke tale om fyringer. Vi vil gerne have de hjemsendte medarbejdere tilbage igen, siger René Normann Christensen, administrerende direktør i Kohberg Bakery Group.

Det er umuligt at sige noget om, hvad der sker efter påske, og det er også umuligt at sige, om det vil ramme andre afdelinger.

René Normann Christensen, direktør

Annonce

Alle er orienteret

Alle medarbejdere blev onsdag orienteret om nedlukningen, og ifølge René Normann Christensen var der ikke andet at gøre.

- Desværre er efterspørgslen på vores frosne wienerbrød, som især de professionelle køkkener gør brug af, stort set forsvundet, og derfor er vi nødt til at reagere med et midlertidigt stop. Vi håber selvfølgelig, at det kun bliver for en kort periode, siger han.

Nedlukningen af bake-off-afdelingen hos Kohberg gælder frem til afslutningen af påsken. Hvad der derefter sker, tør René Normann Christensen ikke spå om på nuværende tidspunkt.

- Det er umuligt at sige noget om, og det er også umuligt at sige, om det vil ramme andre afdelinger. Vi har brug for, at Danmark snart lukker op igen, siger han.

Kohberg Bakery Group

  • Kohberg Bakery Group er det største danskejede bageri og har i 50 år leveret bagerbrød til danskerne.
  • Hovedsædet ligger i Bolderslev, og de to øvrige bagerier ligger i Haderslev og Høje Taastrup.
  • Virksomheden har 550 ansatte, hvoraf 80 er uddannede bagere.
  • Kilde: Kohberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Flertal bakker op om isolationskrav ved indrejse: Organisation spår konsekvenser for virksomheder

Kolding

Helt nyt kviktest-center åbner på mandag morgen: De ansatte er ved at blive uddannet til at pode

Annonce