Annonce
Kolding

Brødre genåbner Garant i Kolding

Døren står igen åben hos Garant Kolding på Lærkevej. Her ses holdet bag butikken (fra venstre) indehaver Lars Høi, indehaver Jørn Høi, Lone Petersen, butikschef Charlotte Guldberg Nielsen, Søren Aabo, Ulrik Andersen og Knud Erik Iversen. Privatfoto

Lars og Jørn Høi har købt butikken Garant på Lærkevej, som genåbnede 10. september.

Kolding: Da Gulventreprise Danmark gik konkurs 16. august tog den tæppebutikken Garant Kolding med i faldet. Men nu har de to brødre Lars og Jørn Høi, der i forvejen driver en række Garant butikker i Sydjylland, købt Garant Kolding ud af konkursboet og genåbnet forretningen på Lærkevej 7. Det skete mandag 10. september.

Butikken er genåbnet i de samme lokaler med samme personale og samme sortiment som tidligere. De fem i butikken tæller også gulvfolk, og derfor tilbyder Garant Kolding fortsat at montere tæpper, gulve og gardiner, som er købt i forretningen.

Annonce

Tilbyder kompensation

Hos medarbejderne er der stor glæde over at være i gang igen.

- Vi er alle glade for, at Garant Kolding starter igen, siger butikschef Charlotte Guldberg Nielsen.

Genåbningen bliver markeret i den første uge af oktober med et stort åbningssalg.

- Det er vigtigt for Garant Kolding at komme godt i gang, så derfor vil vi yde kompensation til de privatkunder, der har et tilgodehavende i det tidligere selskab, forklarer Charlotte Guldberg Nielsen.

Hun opfordrer tidligere kunder, som har penge eller varer til gode hos Garant Kolding, til at kontakte butikken for nærmere information.

Åbningstider i butikken på Lærkevej 7 er mandag til fredag kl. 10 til 17.30 og lørdag kl. 10 til 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];