Annonce
Tønder

Brødre med benzin i blodet: Lillebror giver storebror baghjul

Den blå og den grønne: Ole Petersens vinderbil fra sæsonerne 2020 og 2021 står her sammen med storebror Steffens grønne racer. Så forskellige bilerne fremstår set udefra, så ens er de under motorhjelmen. Her må mekanikerne ikke pille. Dermed er der ens chancer for alle, og chaufførens færdigheder altså afgørende. Foto: Uwe Iwersen
Lillebror jagter sit tredje mesterskab på stribe, storebror skal forsøge at hænge på, så godt det kan lade sig gøre. Ole og Steffen Petersen fra Bredebro udlever med start på Padborg i denne weekend deres drømme og ambitioner i kongeklassen i dansk motorsport.

BREDEBRO/PADBORG: Hvad tænker man på, når man med speederen i bund blæser med over 210 kilometer i timen og lige for venter et 90 graders venstresving? Alle ved, at hvis man bremser for tidligt, bliver man overhalet, bremser man for sent, kører man af banen.

- Man tænker ikke så meget. Jeg har altid på forhånd udpeget et bremsepunkt. Det forsøger jeg at ramme, lyder det fra Ole Petersen.

Den 24-årige racerkører fra Bredebro er som regel god til at ramme bremsepunktet. Det har han faktisk papir og pokaler på. De seneste to år er han blevet dansk mester i dansk motorsports kongeklasse, Super GT-serien. Det er disse to mesterskaber, det nu gælder om at forsvare. Lykkes det, vil automobilforhandleren fra Bredebro være den første, der scorer et hattrick i serien.

Annonce

- Jeg tror, at vi er godt forberedt. Bilen er i hvert fald i topform, siger Ole Petersen og klapper motorhjelmen. Her slumrer 330 hestekræfter, der for alvor skal vækkes til live i denne weekend på Padborg Park. Her gælder det første af sæsonens i alt seks mesterskabs-afdelinger. Tre af disse køres netop på Ole Petersens hjemmebane.

- For mig betyder det ikke så meget. Jeg vil bare gerne ud at køre. Men det er godt for vores sponsorer. De har ikke langt, lyder det fra mesteren.

En intensiv sæson

Han imødeser en meget intensiv sæson. Med formentlig 17-18 biler i feltet er der lagt op til benhård konkurrence, og syv-otte kørere har ifølge motorsportseksperter en chance for at vinde.

Blandt disse optræder ikke umiddelbart Ole Petersen storebror, Steffen, der bogstaveligt talt har meldt sig på banen i år. Sidste år snusede han til Super GT-serien med en gæste-deltagelse i Night Race-weekend på Padborg Park. Han blev kørt lidt agterud, men det har altså ikke taget modet fra den tidligere Challenge 1600-mesterkører.

Ole Petersen er kun én af to kørere i Super GT-serien, der har været med i alle sæsoner siden starten i 2015. Også i år kører mesteren fra Bredebro med bil nummer 97. Tallet er lig med hans fødeår. Foto: Uwe Iwersen

- Vi har en 100 procents konkurrencedygtig bil, nu må vi se, om køreren kan følge med.  Målet er, at vi blander os i top 10, lyder det fra Steffen Petersen.

Han har valgt et grønt design for sin racerbil, mens lillebror Ole holder fast i den kendte hvide og blå udgave, som de fleste konkurrenter altså ofte kun ser bagenden af.

Steffen Petersen har sit eget automobilhus i Agerskov - SP Leasing - og når han stiller op til race i år skyldes det ikke mindst opbakning fra flere lokale sponsorer. Uden dem går det nemlig slet ikke. Det er ikke billigt at holde en racebil i Super GT-klassen kørende.

- Budgettet for en sæson i den bageste ende af feltet ligger nok omkring en halv million kroner. Vil man være med helt fremme, er det meget større, røber Ole og Steffens far, Dan Petersen.

Steffen Petersen har som ung kørt med helt fremme i Challenge 1600-klassen. Nu skal han for alvor prøve kræfter med kongeklassen, Super GT-serien, hvor lillebror Ole er forsvarende mester. Foto: Uwe Iwersen

To danske mesterskaber fylder pænt på den yngste søns CV, og mesterskaberne gør det også en anelse lettere at fastholde og finde nye sponsorer.

- Vi har i år 40 sponsornavne på bilen. Selv om tiderne har været vanskelige, så har vi været så heldige, at vi har fået flere nye, og at nogle af vores sponsorer har øget deres bidrag. Det er vi meget taknemlige for, siger Dan Petersen.

Han har i flere sæsoner fungeret som chef for Team Jørgen Hansen Biler. Den funktion er nu overdraget til chefmekaniker Brian Wehde.

- Han styrer det hele i forvejen. Jeg nøjes med at holde øje og hjælpe til, hvis der bliver behov, siger Dan Petersen.

Annonce

Familieforetagende

Motorsport har for Dan og drengene gennem de seneste mange år været en væsentlig del af deres liv. Men uden mor og hustru Bente ville det slet ikke kunne gå. Det er hende, der med god hjælp fra gode veninder sørger for mad og drikke for hele teamet inklusive fire mekanikere på hver af sønnernes biler samt ikke mindst sponsorer, der lægger vejen forbi. Det sker ikke mindst, når der køres på Padborg Park.

- Vi er et familieteam. Alle bakker op. Ellers ville det ikke gå, lyder det fra Dan Petersen.

Super GT

En Super GT-racer er udstyret med en potent V6-motor, som yder 330 hk. Bilens vægt er 850 kg.

Alle Super GT-racere er ens inde under de forskellige karrosserier, hvor fronten er designet efter forskellige kendte bilmærker.

Serien blev introduceret i dansk motorsport i 2015, og Ole Petersen er en af kun to kørere, der har været med i alle år. Den anden er midtjyske Frederik Nymark.

Steffen Petersen kører i bil nummer 1 og har under dette træningsløb snuden foran lillebror Ole. Sådan bliver det formentlig ikke, når der er sæsonpremiere i Super GT-serien på Padborg Park. Her er Ole Petersen forsvarende mester. Foto: Uwe Iwersen

Budgettet for en sæson i den bageste ende af feltet ligger nok omkring en halv million kroner. Vil man være med helt fremme, er det meget større.

Dan Petersen, altmuligmand i Team Jørgen Hansen Biler, Bredebro
Annonce
Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - følg opgøret minut for minut

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Navne For abonnenter

Forfatter Jakob Hero maler med ord: Inspirationen kommer fra en sønderjysk provinsby

Annonce