Annonce
forside

Brødrene Ewers klarer sig forrygende

Claus og Hans Otto Ewers er femte generation i korn- og foderstoffirmaet. Arkivfoto: Claus Thorsted

Korn- og foderstoffirmaet overgår egne forventninger med et overskud på 48,3 millioner kroner. Det gode resultat skyldes salgsfremgang i alle varegrupper samt stram omkostningsstyring.

Sønderborg: Brødr. Ewers med hovedkontor på Ellegårdvej bliver ved med at vokse. Siden 2007 er omsætningen steget fra 300 millioner kroner til 1.527 millioner kroner i 2016. Sidstnævnte er 120 millioner mere end året før. Overskuddet endte på 48,3 millioner kroner, hvilket er en tangering af rekordresultatet fra 2015.

- Vi er meget godt tilfredse. Resultatet er bedre end forventet. Vi kan se enhedsavancerne er blevet lavere, men det kompenserer vi med at øge omsætningen, siger Claus Ewers, som sammen sin lillebror Hans Otto Ewers ejer familievirksomheden, som så dagens lys for mere end 160 år siden.

Det gode resultat skyldes salgsfremgang i alle varegrupper herunder erhvervelsen af HC Handelscenter, som man købte på Sjælland i foråret 2015.

- Det har på mange områder været et rigtig godt og positivt køb. Det har ikke mindst givet os et fantastisk brohoved på Sjælland, siger Claus Ewers, der også kan fortælle at stram omkostningsstyring har bidraget væsentligt.

Brødr. Ewers

Er Danmarks største privatejede grovvareforretning. Den er grundlagt i 1848 og drives af 5. generation. Har ud over hovedkontoret i Sønderborg afdelinger/lager i Toftlund, Venslev, Hobro, Vissenbjerg, Ølgod, Birkum, Tureby, Egeskov, Fredericia, Brædstup, Mommark, Bovrup Bajstrup samt i tyske Süderlügum. Hans Otto og Claus Ewers holdningselskab er medinteressenter i flere virksomheder bl.a. Agro Danmark, Dangødning A/S, Brøggeriet, udstykninger af parcelhusgrunde i Hørup og Broager samt landbrugsprojekter i Ukraine og Kina.

Vil have flere afdelinger

Brødr. Ewers er i øjeblikket ved bygge nye lagerfaciliteter i Hobro, nordsjællandske Venslev samt om et par måneder i Ølgod. Desuden er der overvejelser om yderligere to andre steder.

- Vi investerer en del, men vi har også en tro på, at landbruget går bedre tider i møde. Landbruget trænger virkelig til en fremgang af længere karakter end tre måneder, siger Claus Ewers.

Selskabets forventning til 2017 er et overskud lidt lavere end i 2016 som følge af en intensiveret konkurrencesituation. Derimod skal omsætningen fortsætte med at stige.

- Når vi bygger 3-4 steder skal vi også gerne vokse i omsætning. Vi skal blive ved at vækste organisk via opkøb. Der er ikke så mange selskaber tilbage, man kan købe, så det er mere opbygning af lagerfaciliteter rundt omkring, der vil være vejen, vi går de næste 3-5 år.

Brødr. Ewers har i dag omkring 150 fuldtidsansatte, hvilket er en god håndfuld mere end året før.

Annonce
Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Aabenraa

Jebsen-arvinger holder hånden under passion: Nyt naturcenter består

Billund

Pas på dit hjem: Indbrudstyvene har afsluttet coronapausen

Kultur For abonnenter

Sommerserie: Knud Erik Langhoff vender altid tilbage til Alsace - og nyder gerne vin derfra til sommermaden

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Trekantområdet

1347 personer har doneret stort beløb til økonomisk presset zoo - men direktør forventer stadig et millionunderskud

EfB

Mads Larsen glæder sig over klar strategi og central rolle på holdet: Ny EfB-anfører er i sit livs form

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Kolding

Beruset mand anholdt: Kørte i den gale retning på motorvejen

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Aabenraa

Har været forsvundet siden lørdag eftermiddag: Politiet beder borgere om hjælp med at finde savnet 68-årig kvinde

Annonce