Annonce
forside

Brødrene Ewers klarer sig forrygende

Claus og Hans Otto Ewers er femte generation i korn- og foderstoffirmaet. Arkivfoto: Claus Thorsted

Korn- og foderstoffirmaet overgår egne forventninger med et overskud på 48,3 millioner kroner. Det gode resultat skyldes salgsfremgang i alle varegrupper samt stram omkostningsstyring.

Sønderborg: Brødr. Ewers med hovedkontor på Ellegårdvej bliver ved med at vokse. Siden 2007 er omsætningen steget fra 300 millioner kroner til 1.527 millioner kroner i 2016. Sidstnævnte er 120 millioner mere end året før. Overskuddet endte på 48,3 millioner kroner, hvilket er en tangering af rekordresultatet fra 2015.

- Vi er meget godt tilfredse. Resultatet er bedre end forventet. Vi kan se enhedsavancerne er blevet lavere, men det kompenserer vi med at øge omsætningen, siger Claus Ewers, som sammen sin lillebror Hans Otto Ewers ejer familievirksomheden, som så dagens lys for mere end 160 år siden.

Det gode resultat skyldes salgsfremgang i alle varegrupper herunder erhvervelsen af HC Handelscenter, som man købte på Sjælland i foråret 2015.

- Det har på mange områder været et rigtig godt og positivt køb. Det har ikke mindst givet os et fantastisk brohoved på Sjælland, siger Claus Ewers, der også kan fortælle at stram omkostningsstyring har bidraget væsentligt.

Annonce

Brødr. Ewers

Er Danmarks største privatejede grovvareforretning. Den er grundlagt i 1848 og drives af 5. generation. Har ud over hovedkontoret i Sønderborg afdelinger/lager i Toftlund, Venslev, Hobro, Vissenbjerg, Ølgod, Birkum, Tureby, Egeskov, Fredericia, Brædstup, Mommark, Bovrup Bajstrup samt i tyske Süderlügum. Hans Otto og Claus Ewers holdningselskab er medinteressenter i flere virksomheder bl.a. Agro Danmark, Dangødning A/S, Brøggeriet, udstykninger af parcelhusgrunde i Hørup og Broager samt landbrugsprojekter i Ukraine og Kina.

Vil have flere afdelinger

Brødr. Ewers er i øjeblikket ved bygge nye lagerfaciliteter i Hobro, nordsjællandske Venslev samt om et par måneder i Ølgod. Desuden er der overvejelser om yderligere to andre steder.

- Vi investerer en del, men vi har også en tro på, at landbruget går bedre tider i møde. Landbruget trænger virkelig til en fremgang af længere karakter end tre måneder, siger Claus Ewers.

Selskabets forventning til 2017 er et overskud lidt lavere end i 2016 som følge af en intensiveret konkurrencesituation. Derimod skal omsætningen fortsætte med at stige.

- Når vi bygger 3-4 steder skal vi også gerne vokse i omsætning. Vi skal blive ved at vækste organisk via opkøb. Der er ikke så mange selskaber tilbage, man kan købe, så det er mere opbygning af lagerfaciliteter rundt omkring, der vil være vejen, vi går de næste 3-5 år.

Brødr. Ewers har i dag omkring 150 fuldtidsansatte, hvilket er en god håndfuld mere end året før.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce