Annonce
forside

Brødrene Ewers klarer sig forrygende

Claus og Hans Otto Ewers er femte generation i korn- og foderstoffirmaet. Arkivfoto: Claus Thorsted

Korn- og foderstoffirmaet overgår egne forventninger med et overskud på 48,3 millioner kroner. Det gode resultat skyldes salgsfremgang i alle varegrupper samt stram omkostningsstyring.

Annonce

Sønderborg: Brødr. Ewers med hovedkontor på Ellegårdvej bliver ved med at vokse. Siden 2007 er omsætningen steget fra 300 millioner kroner til 1.527 millioner kroner i 2016. Sidstnævnte er 120 millioner mere end året før. Overskuddet endte på 48,3 millioner kroner, hvilket er en tangering af rekordresultatet fra 2015.

- Vi er meget godt tilfredse. Resultatet er bedre end forventet. Vi kan se enhedsavancerne er blevet lavere, men det kompenserer vi med at øge omsætningen, siger Claus Ewers, som sammen sin lillebror Hans Otto Ewers ejer familievirksomheden, som så dagens lys for mere end 160 år siden.

Det gode resultat skyldes salgsfremgang i alle varegrupper herunder erhvervelsen af HC Handelscenter, som man købte på Sjælland i foråret 2015.

- Det har på mange områder været et rigtig godt og positivt køb. Det har ikke mindst givet os et fantastisk brohoved på Sjælland, siger Claus Ewers, der også kan fortælle at stram omkostningsstyring har bidraget væsentligt.

Brødr. Ewers

Er Danmarks største privatejede grovvareforretning. Den er grundlagt i 1848 og drives af 5. generation. Har ud over hovedkontoret i Sønderborg afdelinger/lager i Toftlund, Venslev, Hobro, Vissenbjerg, Ølgod, Birkum, Tureby, Egeskov, Fredericia, Brædstup, Mommark, Bovrup Bajstrup samt i tyske Süderlügum. Hans Otto og Claus Ewers holdningselskab er medinteressenter i flere virksomheder bl.a. Agro Danmark, Dangødning A/S, Brøggeriet, udstykninger af parcelhusgrunde i Hørup og Broager samt landbrugsprojekter i Ukraine og Kina.

Annonce

Vil have flere afdelinger

Brødr. Ewers er i øjeblikket ved bygge nye lagerfaciliteter i Hobro, nordsjællandske Venslev samt om et par måneder i Ølgod. Desuden er der overvejelser om yderligere to andre steder.

- Vi investerer en del, men vi har også en tro på, at landbruget går bedre tider i møde. Landbruget trænger virkelig til en fremgang af længere karakter end tre måneder, siger Claus Ewers.

Selskabets forventning til 2017 er et overskud lidt lavere end i 2016 som følge af en intensiveret konkurrencesituation. Derimod skal omsætningen fortsætte med at stige.

- Når vi bygger 3-4 steder skal vi også gerne vokse i omsætning. Vi skal blive ved at vækste organisk via opkøb. Der er ikke så mange selskaber tilbage, man kan købe, så det er mere opbygning af lagerfaciliteter rundt omkring, der vil være vejen, vi går de næste 3-5 år.

Brødr. Ewers har i dag omkring 150 fuldtidsansatte, hvilket er en god håndfuld mere end året før.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce