Annonce
112

Brødrepar og mor åbner ny netcafe sammen: Vi satser på, at netcaféer vender tilbage

Rasmus Lykkehave Lundby er uddannet styrer netcaféen Traingaming i sin fritid sammen med sin lillebror Jeppe og mor Karin. Foto: Søren Gylling
Traingaming er navnet på en ny netcafé, der netop er åbnet på Kolding Banegård.

Kolding: I gamle dage var en netcafé et sted, hvor folk tog hen for at sende mails og printe dokumenter. Omkring årtusindeskiftet blev den type af caféer overhalet af de såkaldte gaming-caféer, som var populære i det meste af Danmark. Gaming-caféernes succes var til gengæld kortvarig. I takt med at flere børn fik deres egen computer, og mange spil er blevet gratis, havde de fleste caféer svært ved at køre rundt, og mange af dem lukkede, indtil der næsten ikke var flere tilbage.

Men brødreparret Rasmus Lykkeskov Lundby og Jeppe Dejgaard Lundby og deres mor Karin Dejgaard Thomsen mener, at pendulet nu er ved at svinge tilbage. Derfor har de åbnet netcaféen Traingaming på Kolding Banegård.

- Tiden har ændret sig. E-sport er blevet en anerkendt sport, som DGI har taget til sig, så vi satser på, at folk igen er friske på at tage på café for at spille med deres venner, siger Rasmus Lykkeskov Lundby, der er uddannet produktionsteknolog og landbrugs- maskinmekaniker.

Familien brander Traingaming som en e-sports café, hvor ivrige gamere i alle aldre kan prøve kræfter af i forskellige konkurrenceprægede computerspil som Counter-Strike, Fortnite og League of Legends. Caféen har i øjeblikket 30 computere og 26 forskellige spil.

Annonce
Det koster 22-25 kroner at leje en time på en af de 30 gaming-PC'er hos Traingaming. Computerne er bygget til at kunne køre de mest krævende spil. Foto: Søren Gylling

Gaming: en social aktivitet

Men den familiedrevne netcafé holder også øje for det sociale aspekt i gaming. Deres ambitionen er, at caféen skal være et sted, hvor folk fra hele landet kan mødes og forenes over deres fælles kærlighed for gaming.

- Kolding ligger godt i landet i forhold til at samle folk fra Aarhus, København og Tyskland, siger Rasmus Lykkeskov Lundby.

- Vi har fået masser af henvendelser fra streamere, der godt kunne tænke sig et sted, hvor de kan mødes med deres fans.

Det var visionen, som familien i Maj besluttede sig for at føre ud i livet, men siden åbningen fredag den 1. november er der kommet flere ideer til, hvordan caféen kan løbe rundt.

- Vi har allerede oplevet mange forældre, der er kommet ind med deres børn, som ikke har nogen at spille med, men som gerne vil have noget at spille med. Vi vil gerne skabe noget, så vi kan koble de drenge sammen med hinanden, for det er bare sjovere, når man spiller sammen med venner, siger Rasmus Lykkeskov Lundby.

Torsdag klokken 19 er der arrangeret forældre-gaming, hvor forældre kan komme forbi og skyde virtuelle terrorister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Vejen

Imerco lukker i det nye år

Annonce