x
Annonce
Sport

Brølende gult monster venter Tuchel og PSG

Leon Kuegeler/Reuters

I de seneste tre sæsoner er Paris Saint-Germain røget ud af Champions League i ottendedelsfinalen. Nu skal PSG møde Dortmund på samme stadie i denne sæson.

Paris Saint-Germain har store ambitioner om at nå langt og helst vinde Champions League.

Annonce

Det er bare ikke sket endnu trods spillerindkøb for flere milliarder, siden Qatar Sports Investments købte klubben i 2011.

PSG nåede frem til kvartfinalen i Champions League i fire sæsoner i træk fra 2013 til 2016, mens ottendedelsfinalen har været endestation i de seneste tre år.

Tirsdag aften venter endnu en ottendedelsfinale i Champions League ude mod tyske Borussia Dortmund.

Det er en klub, PSG-træner Thomas Tuchel kender, da han var træner i Dortmund fra 2015 til 2017.

Tuchel har forholdt sig til PSG's manglende evne til at holde solide føringer fra den første kamp i knockoutfasen i turneringen.

Især 1-6-nederlaget ude til Barcelona i 2017 - efter PSG-sejr på 4-0 hjemme - står som et mareridt for pariserklubben. Det skete dog før Tuchels ansættelse i PSG.

Men så sent som i sidste sæson smed PSG under Tuchel en føring på 2-0 fra den første kamp mod Manchester United og tabte 1-3 i returen i Paris.

Før kampen i Dortmund tager Tuchel det hele med et selvironisk smil.

- Den første kamp har aldrig været et problem for os. Men temaet vil uundgåeligt vende tilbage til os før returkampen, siger Tuchel til Die Welt.

- Jeg sagde allerede efter det uheldige nederlag til Manchester United sidste år, at forhåbentlig vil vi komme i den samme situation igen.

- For så ville det betyde, at vi kom videre fra gruppespillet. Og her er vi igen, siger Tuchel.

Fortidens fejl er ikke det eneste monster, Tuchel og PSG skal slås med i Dortmund, hvor sydtribunen Die Gelbe Wand (den gule mur, red.) er kendt som en frygtindgydende kulisse.

- Hvis du er modstander, så knuser det dig.

- Men hvis du har den støtte bag din ryg som keeper, så er det en fantastisk følelse, som den tidligere Dortmund-keeper Roman Weidenfeller engang sagde.

Også det tager Tuchel afslappet.

- Vi har nogle gutter, der er vant til at spille på stadioner af den kaliber, og jeg stoler på, at de ligeledes kan spille op til deres bedste på den scene.

- Jeg kender udmærket til den energi, der venter os, siger Tuchel.

Johnny Rotten, forsanger i det britiske punkband The Sex Pistols, har også fremhævet Dortmunds hjemmepublikum.

- Bare se på den sydlige tribune i Dortmund. De står alle op, synger og laver sådan en larm, at tribunen minder om et enormt brølende monster. Det er fantastisk, siger Rotten.

I tirsdagens anden ottendedelsfinale tager Atlético Madrid imod Liverpool, der vandt Champions League i sidste sæson. Begge kampe begynder tirsdag klokken 21.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Fortsat færre syddanskere indlagt med coronavirus: Koncerndirektør forventer dog stigning efter påske

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce