Annonce
Sport

Brøndby-bomber er efterårs profil i kvindeligaen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Cheftrænerne i Kvindeligaen har peget på Nicoline Sørensen som efterårets profil i Danmarks bedste række.

Landsholdsangriberen Nicoline Sørensen er suveræn topscorer i Gjensidige Kvindeligaen, og søndag har hun modtaget hyldest for sit efterår med 16 mål i 14 kampe.

Brøndbys 22-årige måltyv er blevet kåret til efterårets profil i rækken, og hun modtog prisen på Brøndby Stadion i forbindelse med superligakampen mellem Brøndby og FC Midtjylland.

Det er de otte cheftrænere i kvindeligaen, A-landstræner Lars Søndergaard og U19-landstræner Søren Randa-Boldt, der har peget på Nicoline Sørensen.

Undervejs i efteråret har hun blandt andet scoret to hattricks, og landstræner Lars Søndergaard har også været imponeret af angriberens præstationer.

- Nicoline Sørensen har været outstanding i efteråret, hun har været stabil på et niveau over alle andre, siger landstræneren.

Nummer to på topscorerlisten er Fortuna Hjørrings Caroline Møller Hansen, der har scoret fire gange færre end Nicoline Sørensen.

Til gengæld kan Fortuna-spilleren glæde sig over, at nordjyderne fører Gjensidige Kvindeligaen ved vinterpausen med et point ned til Brøndby - blandt andet fordi vestegnsklubben blev taberdømt i en kamp mod FC Nordsjælland første runde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skolepolitiker fra Venstre overvejer: Vil sende sit barn til privatskole i anden kommune

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce