Annonce
Sport

Brøndby-boss: Europæiske kampe styrker vores identitet

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det er nogle hårde opgaver, der venter Brøndby i Europa, men klubbens fodbolddirektør ser fordel i programmet.

Brøndby fik mandag sat navn på en mulig modstander i tredje runde af Europa League-kvalifikationen, og her kan portugisiske Braga potentielt vente.

Inden da skal Brøndby dog lige forbi anden runde af kvalifikationen, hvor polske Lechia Gdansk er modstanderen. Torsdag skal Brøndby en tur til Polen i det første af to opgør.

Brøndby-fodbolddirektør Carsten V. Jensen fremhæver, hvorfor Europa betyder så meget for fodboldklubben.

- Når man som klub taler om Europa, så er det med til at tegne den klub, man er.

- Man skal have en vis størrelse og ambitionsniveau, før man hver sæson taler om Europa, og for Brøndby er europæiske kampe med til at styrke vores identitet, siger han til klubbens hjemmeside.

Carsten V. Jensen, som denne sommer skiftede fra FC Nordsjælland til Brøndby, har i de seneste mange år set Brøndby ryge hurtigt ud i Europa.

- Man må desværre konstatere, at vi igennem mange år ikke har spillet gruppespil, og vi har selvfølgelig alle et ønske om, at Brøndby igen spiller med i gruppespillet, som er der, hvor gevinsten og den store prestige er.

- Nu er vi i kvalifikationsrunderne, og der skal Brøndby som minimum være hvert år i min bog, og så skal vi arbejde hårdt for at komme så langt, vi kan komme, siger fodbolddirektøren.

Han anser Lechia Gdansk som en svær modstander, men ser en fordel i at starte ude og slutte hjemme.

- Når man møder en ligeværdig modstander ligesom Lechia Gdansk, så mener jeg, at det er en lille fordel, at vi starter ude og slutter af hjemme.

- Men uanset modstander så skal man være klog i sin tilgang til europæiske kampe. Det handler om at anerkende, at der er andre elementer i spil i Europa end i Superligaen, siger han.

Hvis Brøndby skulle gå videre fra anden runde, så ligner det et opgør mod Braga i den efterfølgende runde.

Det har Carsten V. Jensen bemærket, og mod Braga ser han en fordel i at slutte på udebane.

- Det er selvfølgelig en stor mundfuld, men når man møder en formodet stærkere modstander, så er det ikke dumt, at vi starter hjemme først og holde marginen lille på hjemmebane, så man kan tage på udebane i returopgøret og spille sin chance for en overraskelse.

- Det er jo set før i Brøndby-historien, at vi kan overraske, påpeger Carsten V. Jensen.

Brøndbys kamp ude mod Lechia Gdansk spilles torsdag klokken 19.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];