Annonce
Sport

Brøndby sigter højere i ny sportslig målsætning

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Brøndby har nu som målsætning at slutte i top-3 i Superligaen og kvalificere sig til europæisk fodbold.

Brøndby opjusterer sin sportslige målsætning.

Det skriver selskabet bag fodboldklubben, Brøndbyernes IF, i en fondsbørsmeddelelse.

I april 2019 skrev Brøndby i en opdateret version af sin strategi 6.4, at målsætningen var at slutte i top-6 og fra sæsonen 2021/22 kvalificere sig til europæiske kampe.

Men nu er målet, at Brøndby i sæsonerne 2019/20 til 2023/24 skal slutte i top-3 i Superligaen og sikre deltagelse i europæiske kampe.

Brøndby skriver også i meddelelsen, at klubben forventer at påbegynde sin varslede aktieemission torsdag.

Klubben forventer fortsat et underskud på mellem 75 og 79 millioner kroner for regnskabsåret 2019. I 2020 regner Brøndby med et underskud på 20-30 millioner kroner.

Det baseres blandt andet på, at de nye sportslige målsætninger indfris, og at de kommercielle indtægter øges.

Den seneste uge har været særdeles begivenhedsrig for Brøndby, som har solgt sine to mest scorende spillere i denne sæson.

Dominik Kaiser blev sendt til tyske Hannover 96 et halvt år før kontraktudløb, og siden blev topscorer Kamil Wilczek solgt til Göztepe i Tyrkiet.

Tirsdag kom det frem, at Arbejdernes Landsbank har valgt at stoppe som hovedsponsor ved årets udgang.

Onsdag gav Brøndbys hovedaktionær, Jan Bech Andersen, tilsagn om, at han frem til 30. september 2021 økonomisk vil støtte klubben "i det omfang det er nødvendigt" - dog maksimalt med 53 millioner kroner.

Både han og aktionæren Torben Bjørn Christensen er gået med til at konvertere deres respektive tilgodehavender hos klubben til aktier ved aktieemissionen.

Det fjerner en stor del af Brøndbys gæld, men det betyder samtidig, at der ikke kommer ligeså mange millioner i kassen ved den kommende aktieemission.

- Vi glæder os over, at vi i forbindelse med igangsættelsen af den annoncerede kapitaludvidelse kan meddele, at vi på forhånd har fået tilsagn, der sikrer et provenu på minimum 102,8 millioner kroner, heraf 93,2 millioner kroner relateret til konvertering af gæld, siger Brøndbys administrerende direktør, Ole Palmå, i en kommentar torsdag.

Det oplyses også, at klubben først forventer økonomisk ligevægt i 2022.

/ritzau/

Børsens artikel med Jan Bech Andersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce