Annonce
Sport

Brøndby sigter højere i ny sportslig målsætning

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Brøndby har nu som målsætning at slutte i top-3 i Superligaen og kvalificere sig til europæisk fodbold.

Brøndby opjusterer sin sportslige målsætning.

Det skriver selskabet bag fodboldklubben, Brøndbyernes IF, i en fondsbørsmeddelelse.

I april 2019 skrev Brøndby i en opdateret version af sin strategi 6.4, at målsætningen var at slutte i top-6 og fra sæsonen 2021/22 kvalificere sig til europæiske kampe.

Men nu er målet, at Brøndby i sæsonerne 2019/20 til 2023/24 skal slutte i top-3 i Superligaen og sikre deltagelse i europæiske kampe.

Brøndby skriver også i meddelelsen, at klubben forventer at påbegynde sin varslede aktieemission torsdag.

Klubben forventer fortsat et underskud på mellem 75 og 79 millioner kroner for regnskabsåret 2019. I 2020 regner Brøndby med et underskud på 20-30 millioner kroner.

Det baseres blandt andet på, at de nye sportslige målsætninger indfris, og at de kommercielle indtægter øges.

Den seneste uge har været særdeles begivenhedsrig for Brøndby, som har solgt sine to mest scorende spillere i denne sæson.

Dominik Kaiser blev sendt til tyske Hannover 96 et halvt år før kontraktudløb, og siden blev topscorer Kamil Wilczek solgt til Göztepe i Tyrkiet.

Tirsdag kom det frem, at Arbejdernes Landsbank har valgt at stoppe som hovedsponsor ved årets udgang.

Onsdag gav Brøndbys hovedaktionær, Jan Bech Andersen, tilsagn om, at han frem til 30. september 2021 økonomisk vil støtte klubben "i det omfang det er nødvendigt" - dog maksimalt med 53 millioner kroner.

Både han og aktionæren Torben Bjørn Christensen er gået med til at konvertere deres respektive tilgodehavender hos klubben til aktier ved aktieemissionen.

Det fjerner en stor del af Brøndbys gæld, men det betyder samtidig, at der ikke kommer ligeså mange millioner i kassen ved den kommende aktieemission.

- Vi glæder os over, at vi i forbindelse med igangsættelsen af den annoncerede kapitaludvidelse kan meddele, at vi på forhånd har fået tilsagn, der sikrer et provenu på minimum 102,8 millioner kroner, heraf 93,2 millioner kroner relateret til konvertering af gæld, siger Brøndbys administrerende direktør, Ole Palmå, i en kommentar torsdag.

Det oplyses også, at klubben først forventer økonomisk ligevægt i 2022.

/ritzau/

Annonce
Børsens artikel med Jan Bech Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce