Annonce
Sport

Brøndby skyder med løst krudt og skuffer mod bundhold

Claus Bech/Ritzau Scanpix
Brøndby smed for fjerde kamp i træk point, da holdet missede flere store muligheder i 1-1-kampen mod Hobro.

Brøndby og Hobro fortsatte søndag eftermiddag sine dårlige stimer, da de to hold delte med 1-1 på Brøndby Stadion i 3F Superligaens 20. runde.

Brøndbys vante skarphed foran mål udeblev i anden halvleg af kampen, hvor værterne kom frem til en række gode muligheder mod et bravt kæmpende Hobro-hold, der var bedst i første halvleg.

Pointet var Brøndbys første i fire kampe, mens Hobro fortsat ikke har vundet i de seneste 11 kampe.

De blå-gule værter startede kampen som lyn og torden, hvorfor Hobro måtte stå imod en håndfuld hjørnespark i løbet af kampens fem første minutter.

Brøndby udnyttede ikke sine dødbolde, og derfor kunne Hobro ud af det blå komme på 1-0 efter syv minutter ved angriberen Julian Kristoffersen, der tog et fremragende indlæg til sig i feltet, inden han sparkede bolden i netmaskerne.

Scoringen satte en stopper for Brøndbys ellers gode start, da hjemmeholdet siden begik uhyre mange fejl i sit opspil, der gik mere end langsomt.

Efter godt en halv times spil fik Brøndby endelig fat igen og begyndte at nærme sig Hobro-målet.

Det resulterede i en udligning efter 36 minutter, da wingbacken Kevin Mensah sendte et fladt indlæg ind fra venstre, som Brøndbys bedst spillende, angriber Simon Hedlund, sparkede hårdt i mål til 1-1.

Efter pausen skiftede begge trænere offensivt ud. Det betød i Brøndby-lejren, at tyske Hany Mukhtar kom ind til sin sidste kamp på Brøndby Stadion, da han til vinter skifter til den amerikanske liga.

Mukhtar var med i opspillet til Brøndbys største chance i anden halvleg, da han spillede bandespil med målscorer Hedlund, der dog misbrugte, da han kom alene igennem.

Brøndby pressede mod slutningen på for en scoring, men i flere omgange manglede skarpheden hos det mest scorende hold i Superligaen, så kampen endte uden vinder.

Med det ene point overvintrer Brøndby på fjerdepladsen i Superligaen, mens Hobro går på juleferie på 12.-pladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];