x
Annonce
Sport

Brøndby-træner: Profil-salg giver plads til talenter

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Ifølge Brøndby-træner Niels Frederiksen har store januar-salg gjort det muligt at bruge egne talenter mere.

Brøndby tog i januar afsked med holdets nok tre største profiler, da både Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar forlod klubben.

Annonce

Selv om det er et stort tab for truppen, har det ifølge Brøndby-træner Niels Frederiksen åbnet op for, at klubben kan fokusere mere på at bruge egne talenter.

- Ved at sælge nogle af de lidt mere rutinerede kræfter, har vi skabt rum til at bruge vores egne unge spillere, siger Niels Frederiksen efter søndagens 2-0-sejr over OB i forårspremieren.

- Der er blevet gjort plads til vores egne talenter, og nu skal de bevise, at de er dygtige nok til at håndtere det.

I søndagens sejr over OB havde Brøndby blandt andet de to 18-årige midtbanespillere Morten Frendrup og debutant Anis Slimane i startopstillingen.

- Det var et yngre Brøndby-hold end det, vi har set længe. Og et mere dansk hold med seks startende danskere, siger Niels Frederiksen.

Netop debutanten Slimane havde Brøndbys cheftræner masser af rosende ord tilovers for.

- Han leverede varen fint. Han havde en rigtig fin debut.

- Han faldt ikke i niveau, som kampen skred frem, hvilket ellers var tilfældet for mange andre, og det var noget, jeg lagde specielt mærke til.

- Han har vist sig godt frem i vores testkampe, så jeg var ikke i tvivl om, om han skulle starte inde, siger træneren.

Den 18-årige debutant er tilfreds med sin egen præstation, selv om en meget våd bane besværliggjorde tingene.

- Jeg fik vist nogle gode ting og synes, jeg havde en fin debut, selv om det var en svær bane, siger Anis Slimane.

At Brøndby har sagt farvel til tre store profiler, er ikke noget, der bekymrer midtbanespilleren.

- De løftede holdet meget, men jeg synes, at truppen ser fin ud nu. Det er ikke noget, der skræmmer mig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce