Annonce
Sport

Brøndby-træner: Sejr over FCK har givet os et løft

Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Sejren over FC København har givet Brøndby-truppen et løft, siger cheftræner Niels Frederiksen.

Brøndby var inde i en periode med fire nederlag i fem superligakampe, før holdet for to uger siden slog FC København på hjemmebane.

Det har givet de blå-gule et rygstød i landskampspausen, der fulgte efter arvefjendeopgøret, fortæller Brøndby-træner Niels Frederiksen.

- Det har været en god landsholdspause. Derbysejren gav ikke blot tre point, men også et løft til truppen. Vi har ikke haft så mange af sted på landsholdstjeneste, så det har givet os mulighed for at træne godt.

- Vi har blandt andet arbejdet på, hvordan vi skaber chancer, og hvordan vi defensivt står mere kompakt, så vi bliver sværere at skabe chancer imod.

- Derudover har vi haft lejlighed til at lægge nogle ekstra fysiske pas ind, så vi har nået rigtig meget i denne landsholdspause, siger han til Brøndbys hjemmeside.

Søndag gælder det udekampen mod oprykkerne fra Lyngby, der har åbnet sæsonen med 16 point i de første 12 runder, hvilket rækker til en tiendeplads.

Brøndby selv ligger på syvendepladsen efter AaB's sejr over OB fredag aften, men det kan der laves om på i søndagens opgør.

- Lyngby har gjort det godt indtil videre og spillet nogle flotte kampe - blandt andet på hjemmebane. De er et hold med gode boldspillere, der gerne vil spille offensiv fodbold, og så har de hurtige folk oppe foran, der er gode til at løbe dybt i deres omstillinger.

- Vi vil også spille offensivt, så det bliver en åben kamp, hvor man kan forvente chancer til begge hold. Men vi skal ud og have de tre point, så vi kan bygge videre på vores derbysejr, siger Niels Frederiksen om opgøret mod sin tidligere arbejdsgiver.

Lyngby og Brøndby mødtes senest i februar sidste år, hvor Brøndby vandt 3-1 på udebane. Brøndby har vundet fire af de seneste fem indbyrdes kampe.

Kampen søndag begynder klokken 18.

/ritzau/

Annonce
Brøndbys interview med Niels Frederiksen på Brøndbys hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce