Annonce
Vejen

Brørup Bio får nyt ansigt i bestyrelsen

Brørup Bio satte igen rekord i antallet af biografgængere i 2019. Især fik man fat i de helt unge. Brørup Bio må dog forvente et fald i 2020, efter coronaen satte ind med en del restriktioner til følge. Arkivoto: Steen Rasmussen
Mette Birk afløser Lone Wagner Olesen i bestyrelsen i Brørup Bio. Biografen oplevede fremgang på 13 procent i solgte billetter i 2019-sæsonen inden coronaen satte ind.

BRØRUP: Brørup Bio fortsatte i 2019 den gode udvikling i solgte billetter fra de tidligere år.

- Når billetsalget for 2019 er gjort op, viser det, at der er solgt 19.101 billetter. Det er omkring 2200 billetter mere end rekordåret 2018 – en stigning på omkring 13 procent i antallet af solgte billetter, fortalte formand Jens Ejnar Iversen i sin beretning på generalforsamlingen forleden.

Der blev gennemført 474 forestillinger i 2019 mod 498 i 2018. Det gennemsnitlige antal gæster per forestilling er dermed steget til 40,229 fra 32,59.

Annonce

- Vores arrangementgruppe har igen haft travlt, og haft nogle meget spændende ting på plakaten. Det blev blandt andet til to gysernætter, hvor især oktober udgaven var en stor succes med 129 gæster. Der var også plads til to koncerter, et enkelt foredrag, håndbold-VM og to quizaftener i 2019.

Et godt initiativ

Vejen Kommune valgte i 2019 at tage endnu en sæson med ”Med Skolen i Biografen".

- Det gav biografen 11 forestillinger mere i foråret, samt 11 forestillinger i efteråret. Der har i alt være 2330 børn igennem i 2019. Det er et rigtigt godt initiativ for biografen, og det lærer børn i alle aldre at gå i biografen, sagde Jens Ejnar Iversen i sin beretning.


Der har i alt være 2330 børn igennem i 2019. Det er et rigtigt godt initiativ for biografen, og det lærer børn i alle aldre at gå i biografen.

Jens Ejnar Iversen, formand for Brørup Bio


Annonce

Kapacitet skåret ned

Tallene bliver anderledes, når 2020 gøres op. Her måtte biografen på grund af corona lukke ned nogle måneder i foråret. Og kapaciteten af gæster i Brørup Bio er grundet corona-restriktioner skåret ned fra 144 til 92 gæster.

- Vi har søgt lønkompensation til operatøren i den tid, vi måtte lukke ned. Og vi kommer nok også til at søge til stand-up-arrangementet, siger Jens Ejnar Iversen.

Når 2020 skal gøres op, forventer han en nedgang i antallet af gæster i en sæson, der også bød på færre udenlandske titler.

- Men vi skal nok komme igennem det. Vi er en sund forening båret af frivillig arbejdskraft, siger Jens Ejnar Iversen, der har været en del af Brørup Bio siden 2006.

Bestyrelsen fik et nyt ansigt, da Lone Wagner Olesen på forhånd havde meldt sin afgang som næstformand. Mette Birk blev nyvalgt til bestyrelsen, der konstituerer sig senere.

I forbindelse med Lone Wagner Olesens farvel skriver Brørup Bio på sin facebook-side:
- Lone har i mange år været en kæmpestor frivillig drivkraft i vores lille biograf. Det er et stort tab for biografen, og hun vil blive savnet. Vi ønsker Lone og familien alt godt i fremtiden og glæder os til at tage imod hende som gæst.

Brørup Bio tæller i alt 270 frivillige.

- Og der er altid plads til flere, fastslår Jens Ejnar Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce