Annonce
Vejen

Brørup Bio overgår sig selv

Brørup Bio har efterhånden haft en lang historie i byen, og siden 1993 er den blevet drevet ud fra det nuværende koncept med stor vægt på frivillighed. Arkivfoto: Steen Rasmussen
2018 var et forrygende år i Brørup Bio, men 2019 blev endnu bedre.

Brørup: Igennem længere tid har de mange frivillige i Brørup Bio tænkt, om loftet for antallet af solgte billetter var nået, men foreløbig er svaret et rungende nej.

I 2018 solgte biografen knap 17.000 filmbilletter, som var rekordår med en voldsom vækst på hele 44 procent sammenlignet med året inden. 2019 har dog sat rekorden yderligere i vejret med en tilvækst på 12 procent. Den seneste forbedring svarer til omkring 2000 flere billetter, og det glæder naturligvis bestyrelsesformand, Jens Ejnar Iversen.

- Der bliver ved med at komme gode film i biografen, og vi er især blevet hjulpet af, at Jagtsæson blev vores mest sete film nogensinde, samt at vi mellem jul og nytår sluttede året virkelig stærkt af med Frost 2, siger han og slår fast.

- Året har været helt fantastisk, og der er slet ikke noget at klage over.

Brørup Bio er foruden symbolske beløb til de såkaldte operatører baseret på frivillighed, og de over 100 ildsjæle er ifølge Jens Ejnar Iversen en forudsætning for, at der overhovedet findes en biograf i byen.

- Vi er virkelig godt stillet i forhold til at få driften til at køre, og selvfølgelig betyder det også meget, at borgerne i Brørup er så gode til at bakke op, siger han og tilføjer.

- Heldigvis er vi lykkedes med at få et endnu større opland, og vi har folk, som vælger os til ved at køre langt for biografen, siger han.

Annonce

Der bliver ved med at komme gode film i biografen, og vi er især blevet hjulpet af, at Jagtsæson blev vores mest sete film nogensinde, samt at vi mellem jul og nytår sluttede året virkelig stærkt af med Frost 2.

Jens Ejnar Iversen, bestyrelsesformand i Brørup Bio

Positiv omtale

Biografen har i sin nuværende frivilligt baserede udgave eksisteret siden 1993, men hvorfor billetsalget for alvor går i vejret i disse år, har bestyrelsesformanden ikke noget entydigt svar på. Han tror dog, det meget handler om positiv omtale.

- Vi lever rigtig meget af, at vores eksisterende kunder anbefaler os til andre, og det tror jeg, vi ser effekterne af nu, siger Jens Ejnar Iversen.

Foruden billetsalget kan succesen også måles i, at biografens forening i 2019 modtog en pris med dertilhørende 15.000 kroner fra Andelskassen i Syd- og Vestjylland, som kun har været et yderligere rygstød.

- Når der bliver lagt så mange timer i det fra de frivilliges side, så er det selvfølgelig også rart at blive påskønnet på den måde, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce