Annonce
Vejen

Brørup Bio overgår sig selv

Brørup Bio har efterhånden haft en lang historie i byen, og siden 1993 er den blevet drevet ud fra det nuværende koncept med stor vægt på frivillighed. Arkivfoto: Steen Rasmussen
2018 var et forrygende år i Brørup Bio, men 2019 blev endnu bedre.

Brørup: Igennem længere tid har de mange frivillige i Brørup Bio tænkt, om loftet for antallet af solgte billetter var nået, men foreløbig er svaret et rungende nej.

I 2018 solgte biografen knap 17.000 filmbilletter, som var rekordår med en voldsom vækst på hele 44 procent sammenlignet med året inden. 2019 har dog sat rekorden yderligere i vejret med en tilvækst på 12 procent. Den seneste forbedring svarer til omkring 2000 flere billetter, og det glæder naturligvis bestyrelsesformand, Jens Ejnar Iversen.

- Der bliver ved med at komme gode film i biografen, og vi er især blevet hjulpet af, at Jagtsæson blev vores mest sete film nogensinde, samt at vi mellem jul og nytår sluttede året virkelig stærkt af med Frost 2, siger han og slår fast.

- Året har været helt fantastisk, og der er slet ikke noget at klage over.

Brørup Bio er foruden symbolske beløb til de såkaldte operatører baseret på frivillighed, og de over 100 ildsjæle er ifølge Jens Ejnar Iversen en forudsætning for, at der overhovedet findes en biograf i byen.

- Vi er virkelig godt stillet i forhold til at få driften til at køre, og selvfølgelig betyder det også meget, at borgerne i Brørup er så gode til at bakke op, siger han og tilføjer.

- Heldigvis er vi lykkedes med at få et endnu større opland, og vi har folk, som vælger os til ved at køre langt for biografen, siger han.

Annonce

Der bliver ved med at komme gode film i biografen, og vi er især blevet hjulpet af, at Jagtsæson blev vores mest sete film nogensinde, samt at vi mellem jul og nytår sluttede året virkelig stærkt af med Frost 2.

Jens Ejnar Iversen, bestyrelsesformand i Brørup Bio

Positiv omtale

Biografen har i sin nuværende frivilligt baserede udgave eksisteret siden 1993, men hvorfor billetsalget for alvor går i vejret i disse år, har bestyrelsesformanden ikke noget entydigt svar på. Han tror dog, det meget handler om positiv omtale.

- Vi lever rigtig meget af, at vores eksisterende kunder anbefaler os til andre, og det tror jeg, vi ser effekterne af nu, siger Jens Ejnar Iversen.

Foruden billetsalget kan succesen også måles i, at biografens forening i 2019 modtog en pris med dertilhørende 15.000 kroner fra Andelskassen i Syd- og Vestjylland, som kun har været et yderligere rygstød.

- Når der bliver lagt så mange timer i det fra de frivilliges side, så er det selvfølgelig også rart at blive påskønnet på den måde, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce