Annonce
Erhverv

Fjernvarme planlægger udvidelsen til 80 millioner kroner

Varmeformand Ole Arendttorp kan følge med i driften af varmeværket i Brørup fra sit vindue. Det er værkets skorstene til venstre. Foto: Steen Rasmussen
Ole Arendttorp, formand for Brørup Fjernvarme, har foreløbigt 150 tilmeldinger til møde om udvidelse af forsyningsområdet.

BRØRUP: - Er det miljøvenligt?

Det er det hyppigste spørgsmål i al fald fra unge og yngre borgere, som formand for Brørup Fjernvarme, Ole Arendttorp, bliver spurgt om, når han går i brugsen.

- Absolut. 80-90 procent grøn, lyder hans svar.

Annonce

- Det kan da godt være, det mest miljøvenlige ville være at bygge et stort atomkraftværk til at forsyne hele landet og Nordtyskland, men den løsning er der vist ikke politisk vilje til, og så gør vi det på den næstbedste måde. Det handler jo om, at regeringen vil af med olie og gas, og så må vi skaffe opvarmning på en anden måde. Og til en rigtig god pris.

På onsdag den 1. september er der informationsmøde i Brørup Hallen om varmeværkets plan om at udvide forsyningsområdet, så hele Byager-kvarteret med 450 husstande, der i dag fortrinsvis er på naturgas, kommer med på fjernvarmen.

Enten eller

- Når der lukkes for gassen, skal man enten med på den kollektive forsyning fra fjernvarmen eller selv finde en løsning - typisk en varmepumpe. Hos os kan man komme med for 12.000-15.000 kroner og resten fordelt over 30-40 år. Så slipper man for selv at skulle finde over 100.000 kroner up front og for al fremtidig vedligehold.

Når der lukkes for gassen, skal man enten med på den kollektive forsyning fra fjernvarmen eller selv finde en løsning - typisk en varmepumpe. Hos os kan man komme med for 12.000-15.000 kroner og resten fordelt over 30-40 år. Så slipper man for selv at skulle finde over 100.000 kroner up front og for al fremtidig vedligehold.

Ole Arendttorp

- Men selvfølgelig er der nogle, som siger nej tak af ideologiske årsager, og det er helt fint. Man bestemmer selv, men det er min helt klare opfattelse, at de fleste ser positivt på fjernvarmen. Ingen aner, hvad regeringen kommer med af afgifter fremover, og derfor kan heller ingen sige, hvordan økonomien ser ud i fremtiden, men vi kan jo pege på en historisk lav pris på fjernvarmen her i byen sammenlignet med andre varmeværker, og den position tror vi da på, at vi kan fastholde.

Ole Arendttorp fortæller, at det eneste, der er helt sikkert, er, at alle forbrugere vil opleve en prisstigning på varmeforsyningen i de kommende år uanset hvilken model, man vælger. Enten til en privat varmepumpe eller som kunde på varmeværket, når gassen skal erstattes af en gigantisk varmepumpe.

Foreløbigt har 150 husstande i Byager-kvarteret meldt sig til informationsmødet. Arendttorp tror på, at tallet kommer op på 200-250. I alt skal mindst 60 procent af de mulige nye kunder sige ja til fjernvarmen, hvis udvidelsen til 80 millioner kroner skal blive til noget.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Flere hjemmekontorer gav omsætning på 1,3 mia. kroner hos  it-grossist i Kolding

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Frustreret ægtepar kritiserer retten efter strid om bøde: - Vores sag var tabt på forhånd

Kolding For abonnenter

Penthouse-lejere har tabt tålmodigheden med PFA: Nu har de opsagt deres dyre lejemål i højhusene

Esbjerg

Motorvej spærres helt: Politiet efterforsker mistanke om stenkast efter uhyggelig hændelse

Navne For abonnenter

Kendt erhvervsmand runder skarpt hjørne: John Petersen sælger maskiner for millioner

Tønder

Anita sætter fokus på overset lidelse: Kunne falde i søvn, når hun mindst ventede det

Regionalt For abonnenter

Inkasso-firma er i hælene på udenlandske chauffører: Men der er fortsat tusindvis af ubetalte bøder

Erhverv

Familieejet bilforhandler kan vinde prominent lederskabspris for medarbejderpleje og opbakning til lokalsamfundet

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Pressenævnet kritiserer JydskeVestkysten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Vejen

En verdensstjerne kom forbi: Fodbold har rykket ledige unge i Vejen

Esbjerg For abonnenter

Eks-EfB’er fik en idé: Nu lancerer sønnen og hans ven satsning med rabatkuponer på telefonen

Haderslev

Efterforskning af død 50-årig fundet i fjorden er stadig i gang: Nu er manden blevet obduceret

Annonce