Annonce
Vejen

Brørup-psykolog: Klienter får 'corona-ro'

Hos psykolog Tommy Svenning Andersen har coronakrisen overordnet set været god for hans klienter, som har fået mulighed for at træde ud af 'hamsterhjulet', mange havde svært ved at følge med i. Typisk kommer folk til ham med depression eller noget stressrelateret, der kan sætte sig i angst. Privatfoto
Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det kan psykolog Tommy Svenning Andersen konstatere blandt egne klienter, for hvem krisen har givet et tiltrængt pusterum.
Annonce

Brørup: Krisen har som bekendt på mange måder presset samfundet, men selvom man kunne tro det, så behøver det ikke betyde, at i forvejen svage grupper bliver presset yderligere.

Tommy Svenning Andersen har privat psykologpraksis i Brørup Lægehus ved sundhedscentret, og han har registreret en tendens, som er anderledes positiv.

- For mange af mine klienter har krisen haft en beroligende effekt, som jeg kalder 'corona-ro', siger han og uddyber:

- Når man går hos en psykolog som mig, er overskuddet ofte ikke stort, men når der pludselig kommer en udefrakommende krise, har man en mere 'legitim grund' end normalt til at have det sådan.

Han tænker således også, at klienterne har fået en mulighed for at se deres hverdag igennem i sømmene og måske blive bedre til at sige fra, hvis der er behov for det.

For mange af mine klienter har krisen haft en beroligende effekt, som jeg kalder 'corona-ro'.

Tommy Svenning Andersen, psykolog i Brørup

Annonce

Forventer tilbagegang

I det hele taget har mange af hans klienter ikke mærket det samme 'samfundstryk', da eksempelvis jobcentrene har været helt eller delvis lukkede.

For selvom han intet negativt har at udsætte på de enkelte sagsbehandlere, giver det ifølge psykologen tid til eftertanke, at det nok så berømte 'hamsterhjul' for en stund er gået mere eller mindre i stå.

Af samme grunde forventer han, at de mentale forbedringer, mange mærker i øjeblikket, vil gå gradvist tilbage til status quo, når samfundet atter er i sin normale rytme.

Han tror således, at samfundet sandsynligvis vil fortsætte relativt uforandret fra før krisen, og på de store linjer forbliver forventninger til eksempelvis effektivitet derfor de samme.

- Jeg er ikke nået dertil endnu, hvor jeg taler med klienter om tiden efter corona. Selvfølgelig skal det håndteres, hvis det viser sig som en reel udfordring, men jeg skal ikke på forhånd sætte en unødig angst i dem om mulige tilbagefald, siger Tommy Svenning Andersen.

Annonce

Udebleven coronaangst

Noget kunne altså tyde på, at Mette Frederiksens berømte pointe om, at de svage for en stund skal være de stærke, i praktisk viser sig at have noget på sig.

- Det er forsvindende lidt, jeg har hørt fra mine klienter om, at de er decideret bange for at blive smittet med corona, og jeg har af samme grund kun oplevet ganske få afbud relateret dertil, siger han og tilføjer:

- Sygdomsangste har stadig deres personlige problematikker at tænke på, men det er kun rart for dem, at der er kommet et samfundsfokus på at spritte af, siger han.

Hvad angår antallet af henvendelser om psykologhjælp hos Tommy Svenning Andersen, har den været meget konstant på det normale niveau gennem hele coronatiden, som ligeledes er hans indtryk hos kollegaer generelt.

Han understreger dog, at der kan vise sig at være et 'mørketal' i de kommende måneder.

- Psykiske reaktioner kommer ofte på 'bagsmækken', inden de retter henvendelse til sådan en som mig, så måske vil der være en effekt efter sommerferien, siger han.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce