Annonce
Vejen

Brørup Rotary Klub indbyder til julekoncert med Trine Gadeberg

På søndag indbyder Brørup Rotary Klub til julekoncert med Trine Gadeberg. Foto: Lasse Brønnum Brønsholt
Trine Gadeberg begyndte sin karriere i sin fars skolekor i Holsted. På søndag er hun aktuel i Johanneskirken i Brørup.

Brørup: På søndag har Brørup Rotary Klub sat alle sejl til en julekoncert i Johanneskirken i Brørup. Her kommer nemlig sangerinde og skuespiller Trine Gadeberg for at synge julen ind. Dørene åbnes kl. 19, og der er fortsat ledige pladser i kirken, der kan rumme ca 250 mennesker.

De seneste tre år har Brørup Rotary Klub stået bag en stor årlige koncert med Anne-Mette Elten, Marie Carmen Koppel og Kurt Ravn, så koncerten den 24. november lægger sig i rækken af top-kunstnere, der om nogen kan synge julen ind i Johannes Kirken.

Og juleunderholdning er nærmest Trine Gadebergs "hjemmebane", idet hun jo bl.a. er kendt for sin medvirken som "Pyt" i tv "Nissernes Ø" og utallige julekoncerter.

Billetter til forestillingen kan købes i SuperBrugsen i Brørup eller ved henvendelse til Peter Ravn på tlf. 2014 9632.

Annonce

Den lokale pige

Trine Gadeberg voksede op i Holsted By, hvor hendes far, Poul Jørn Gadeberg var lærer på Højmarkskolen. Han er dog meget mere kendt som chef af Højmarkskolens Kor, som han var leder af gennem 36 år.

Det var her i koret, Trine Gadeberg fik sangen ind med modermælken. Skolekoret var i en årrække blandt Danmarks bedste kor. År efter år kom koret ind på en af de øverste pladser i Danmarks Radios daværende konkurrence Sangerdysten for juniorkor.

Gennem årene var hun med på mange af korets udlandsrejser bl.a. til USA. Da koret var på dets sidste rejste i 2002 til netop Amerika, var Trine Gadeberg blevet både vokser og mor, men stødte til, da koret var nået til i den lille danskerby Danneborg i Nebraska.

De, der var til stede, vil aldrig glemme hende synge "I Danmark er jeg født" ved en grillaften på den lokale brandstation. I det hele taget blev rejsen en meget gribende oplevelse, da et af kormedlemmerne blev syg og indlagt på hospital. Hun døde få måneder senere. Højmarkskolens Kor sang i kirken ved begravelsen, hvor Trine Gadeberg også var til stede.

Fakta

Koncerten med Trine Gadeberg i Johannskirken i Brørup foregår nu på søndag den 24. november klokken 19.30. Dørene åbnes en halv time før.

Der er plads til 250 i kirken og der er stadig 30 – 40 billetter til salg a 200 kroner pr. stk. Ring til Peter Ravn på nummer 20 14 96 32.

Overskuddet for aftenen doneres til nyt børnehospice på Djursland.

De sidste tre år har Brørup Rotary Klub haft koncerter med Ann-Mette Elten, Marie Carmen Koppel og Kurt Ravn.

- Vi glæder os til at lytte til Trines fantastiske stemme, understreger Ejvind Okholm fra klubben

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce