x
Annonce
Sport

Braithwaite-hjælper: Agent sparkede døren ind i Barcelona

Enric Fontcuberta/Ritzau Scanpix
Martin Braithwaites skifte fra mindre klubber til FC Barcelona er kulminationen på et større holdarbejde.

Det er et større holdarbejde, der har været med til at få Martin Braithwaite til FC Barcelona.

Annonce

Det fortæller fodboldspillerens hjælper, Kim Boye, der sidste år begyndte at arbejde med Braithwaite med det formål at få angriberen til en af de store spanske klubber.

Boye fortæller, at han arbejder med seks-syv danske landsholdsspillere, og at Braithwaite kom til ham.

- Da jeg mødte Martin første gang, havde han en meget stor drøm. Han ville til Real Madrid eller Barcelona.

- Vi havde en god snak, og jeg mærkede ikke, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Jeg tænkte mere, hvordan kan vi få det gjort. Næste job var at finde ud af, hvilken agent der kunne sparke døren ind i Barcelona, siger Kim Boye.

Han kalder sig selv "historiefortæller", fordi han varetager en del forskellige arbejdsopgaver for Braithwaite.

I bund og grund arbejder Boye med sindet, da han mener, at man kan træne sindet til at komme derhen, hvor man vil.

Et af elementerne er blandt andet at omgive sig med mennesker, der tror på den drøm, du har, og er med til at gøde den.

Det medførte, at Braithwaite for nylig fik svenskeren Hasan Cetinkaya som agent.

- Hvis jeg selv vil til tops, så er det helt tydeligt for mig, at jeg skal tale med de rigtige mennesker.

- Så skal jeg have spillere, der vil på toppen, og mit samarbejde med Martin gør nu, at jeg også er i en topklub.

- Det er mig, der har fundet agenten til Martin. Det er en del af mit arbejde at finde den agent, der passer til spillerens mentalitet og drømme, og Hasan er agenternes Maradona. Ingen kan stoppe ham. For mig er han helt unik, siger Kim Boye.

Han fortæller, at Hasan Cetinkaya har en helt speciel karisma, som brager igennem i de helt store klubber.

- Man skal finde en agent, der kan åbne dørene til de klubber, man gerne vil ind i.

- Det nytter ikke med en Mickey Mouse-agent, der kun har solgt til små klubber, for så kommer du kun til små klubber, siger Kim Boye.

- Martin var anfører i Toulouse, men endte i Middlesbrough i den næstbedste engelske række og en spansk bundklub som Leganes. Det fortæller måske mere om evnerne på de agenter, han har været i hænderne på, mener han.

Flere har undret sig over, hvordan det er gået til, at Martin Braithwaite på godt et års tid har taget springet fra den næstbedste engelske fodboldrække til verdens måske største klub.

Kim Boye kan se tilbage på et langt og mere struktureret forløb og holdarbejde, der nu er kulmineret.

- Martin står med et team omkring sig, som skaber resultater, som lige nu får nogle mennesker til at tænke: "det var lige godt satans", og "det var godt nok heldigt".

- Men det er ikke held. Det handler bare om at tale og omgive sig med de rigtige mennesker, siger Boye.

Martin Braithwaite kan senere lørdag få sin debut for FC Barcelona, når holdet klokken 16 på Camp Nou møder Eibar i den spanske liga.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce