Annonce
Sport

Braithwaite-mål rækker til et point for Leganes

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Landsholdets Martin Braithwaite scorede for Leganes, som ude fik 1-1 mod Alaves i Primera Division.

Martin Braithwaite scorede fredag sit fjerde ligamål i denne sæson for Leganes, som på udebane spillede 1-1 mod Alaves i Primera Division.

Den danske landsholdsspiller var fulgt med frem i det 43 minut, og han kastede sig frem i det lille felt og prikkede bolden i mål til 1-0 efter et indlæg fra Kevin Rodrigues.

1-0 til gæsterne blev også pausestillingen, og føringen holdt helt frem til det 82. minut, da Alaves fik udlignet til slutresultatet.

Braithwaite og co. kunne ellers godt have brugt alle tre point, da holdet ligger placeret i den tunge ende i den bedste spanske række.

Leganes har efter kampen mod Alaves ti point som næstsidst efter Celta Vigo med 13 point.

Espanyol er bundhold med ni point.

Martin Braithwaite var senest i vælten for det danske landshold, da han scorede målet, da Danmark med 1-1 ude mod Irland sikrede billet til EM-slutrunden næste sommer.

Danskeren scorede senest for Leganes i ligaen 26. oktober i 1-0-sejren over Real Mallorca.

Han scorede også mod Levante tidligere i oktober og mod Real Betis i slutningen af august.

Den 28-årige angriber skiftede i 2013 fra franske Toulouse til Middlesbrough, men opholdet i den engelske klub blev aldrig nogen succes.

Han var først udlejet til franske Bordeaux i et halvt år og siden til netop Leganes i et halvt år, inden han denne sommer skiftede permanent til Leganes.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce