Annonce
Esbjerg

Bramming: 29-årige Emil er SuperBrugsens nye uddeler

Jeg føler mig allerede godt modtaget i Bramming – og glæder mig til, at det bliver min faste, daglige arbejdsplads, siger SuperBrugsens nye uddeler, Emil Brundin. Foto: Kirsten Enevoldsen
Emil Brundin kommer fra SuperBrugsen i Vamdrup og tiltræder 1. juli i Bramming.

BRAMMING: Der går en ”ny mand” rundt i SuperBrugsen Bramming – i ”brugs-dress” med firmalogo på brystlommen, hvorfra mobiltelefonen konstant bimler. Venligt og smilende tager han imod. Det er SuperBrugsens nye uddeler, der officielt tiltræder 1. juli, men reelt allerede har parkeret sin bil i Bramming i nogle uger.

- For lige at få virksomhedskulturen ind under huden, tale med medarbejderne og fornemme, hvad der sker i min ”nye” by.

29 år er han, hedder Emil Brundin og har flere års erfaring med fra Vamdrup, hvor han begyndte som salgsleder, avancerede til souschef for til sidst at blive uddeler.

- SuperBrugsen i Bramming har en 20 pct. højere omsætning end den i Vamdrup. Det synes jeg var en udfordring, og jeg er allerede rigtig glad for hver morgen at køre 35 minutter mod vest, siger Emil, der er født og opvokset i Kolding, men langt fra er afvisende over for at flytte til Sydvestjylland.

- Min kæreste Githa mangler halvandet år på Jelling Seminarium, hvor hun læser til lærer. Indtil da sker der ikke noget adresseflyt, fortæller Emil, der føler sig godt modtaget af det erfarne personale i Bramming:

- Her er et godt og stabilt personale. Her er en fin service, et velassorteret sortiment, en fin delikatesseafdeling, en indbydende frugt- og grøntafdeling o.s.v. Og som noget nyt har man jo også allerede scan- og betal-service her i brugsen.

Annonce

- SuperBrugsen i Bramming har en 20 pct. højere omsætning end den i Vamdrup. Det synes jeg var en udfordring.

Emil Brundin, ny uddeler i SuperBrugsen i Bramming

Mindre ændringer

Emil Brundin indrømmer dog, at han har lidt ændringer her og der ”i ærmet”:

- Det er kun småting. Jeg har ingen planer om at vende det hele på hovedet, og jeg vil gerne vente lidt med at sige yderligere, siger han smilende henover mødebordet i uddelerens kontorlokale.

Når den nye Bramming-uddeler holder fri, springer han gerne på mountainbike-cyklen. Oplysningen om det attraktive MTB-spor mellem Ålbæk og Tjæreborg blev derfor noteret. I sine yngre dage sprang han faldskærm. Medgiver, at han måske har ”lidt med” at turde udfordre sig selv på forskellige fronter. Biler er hans særlige mande-interesse, og hvis

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Mysterium om døde måger ved ny sø

112

Olieradiator gav sodskader

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Annonce